Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-11 18:39:00

Cristiano Ronaldo: „Reméljük, hogy nyerni fogunk Magyarország ellen”

Ma kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, most először 11 városban rendezik meg. A tornát tavaly rendezték volna, de a koronavírus megjelenése miatt elhalasztották. A hatóságok elmondták, hogy a fociultrák mellett arra is ügyelnek, hogy az utazgató szurkolók betartsák a járványügyi szabályokat.

Rómában tartják a Labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzését. Itt az olasz válogatott a törökökkel mérkőzik meg az olimpiai stadionban, ahova a koronavírus-járvány miatt csak a helyek negyedére válthattak jegyet a szurkolók.

Már felkészült az Labdarúgó Európa-bajnokságra egy francia pék is, aki Bajorországban található üzletében árulja a finomságait. Németország és Franciaország nem csak a pékségében, hanem a pályán is találkozik majd, ahol a bajnokság során az F csoport rangadóján mérkőznek meg egymással kedden Münchenben.

A francia csapatot Emmanuel Macron francia elnök látogatta meg elindulásuk előtt, aki egyben arra biztatta a válogatott fiatal sztárjátékosát, Kylian Mbappét, hogy maradjon a hazai ligában, a Paris Saint Germain csapatánál.

Ugyanebben a csoportban van Portugália, amely Magyarországgal mérkőzik meg a Puskás Arénában.

„Jól együttműködünk a csapattal és a stábbal. Remélem, hogy minden jól megy, Még pár részletet kell kidolgozunk, de aztán azt reméljük, hogy jól indítunk, és nyerni fogunk Magyarország ellen”

– mondta Cristiano Ronaldo, portugál csapatkapitány.

Szombaton a belgák az oroszokkal játszanak Szentpéterváron, nekik Fülöp belga király kívánt sok sikert az indulás előtt.

Az ukránok vasárnap a hollandok ellen játszanak Amszterdamban. Oroszország tiltakozott az ukrán válogatott meze miatt. Az UEFA úgy döntött, hogy csak a Krím-félsziget maradhat a nemzeti válogatott mezén, a „dicsőség a hősöknek” mottót azonban le kell szedniük, annak katonai jelentéstartalma miatt.

Péntek este kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink