Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-11 11:18:00

A TV2 megvonta a DIGI-sektől két tévécsatornáját: jelentős összeggel tartozik

Elérhetetlenné vált a DIGI előfizetőinek a TV2 Média Csoport által birtokolt Izaura TV és Jocky TV. A távközlési és médiaszolgáltató vállalat elérését a televízió irányában fennálló jelentős díjtartozása miatt korlátozták.

Megvonta az Izaura TV és a Jocky TV terjesztésének jogát a DIGI-től a TV2 Média Csoport. A DIGI előfizetői a szolgáltató jelentős díjtartozása miatt nem nézhetik a szappanopera-csatornákat - közölte a Media1, ami úgy tudja, más szolgáltatók felé is tartozik a DIGI.

„Ezúton tájékoztatjuk a nézőket, hogy mivel a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft. a TV2 Zrt.-vel érvényben lévő szerződésben foglalt fizetési kötelezettségének a TV2 felhívása ellenére sem tett eleget, ezért a mai naptól az Izaura TV és Jocky TV csatornák nem elérhetőek a Digi rendszerén, mindaddig, amíg a kötelezettségét a Digi nem rendezi.

Reméljük, hogy a kialakult helyzet mihamarabb rendeződik, addig is megértésüket kérjük” – írta ki Facebook-oldalára csütörtökön a TV2 Média Csoporthoz tartozó Izaura TV.

Az előfizetők azóta hiába tettek panaszt a DIGI-nél, a szolgáltató a bejelentésekre azt reagálta: csupán technikai problémáról van szó, melyen már dolgoznak. Van olyan, aki állítja az ezzel kapcsolatban Facebookon feltett kérdését egyszerűen törölték. A lekapcsolás a műholdas és kábeles előfizetőket egyránt érinti.

A Media1 úgy értesült, nem csak a TV2 felé van elmaradásban a DIGI, több más tévés médiaszolgáltatónak is tartozik. Az utóbbi években éppen ezért jelentősen romlott a DIGI megítélése a médiapiacon. A többi szolgáltató azonban még nem folyamodott ilyen drasztikus megoldáshoz: egyelőre kivárnak.

 A TV2 lépésének időzítése a jelen helyzetben egyébként felvet kérdéseket, ugyanis a 4iG nevű cég éppen arról tárgyal, hogy felvásárolja a DIGI-t. 

A Media1 ma reggel megkereste a TV2 Média Csoport sajtóosztályát: megkérdezték, milyen nagyságrendű összeggel tartozik a DIGI irányukba, illetve a lekapcsolás időzítésének indokát is megérdeklődték.

A portál arra is kitért, miért csak a mostanában 1 százalék körüli nézettséggel rendelkező csatornáik, az Izaura TV és a Jocky TV terjesztésének jogát vonták meg a DIGI-től, tervezik-e, hogy a főcsatornát, a TV2-t is leveszik a DIGI-től.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink