Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-11 06:14:00

Molnár Gyula: Elképzelhető, hogy a Fidesz Kövért ültetné az államfői székbe

Áder János ötéves mandátuma 2022. március 13-án jár le, az Alaptörvény szerint utódjáról a megbízatás lejárta előtt legalább 30, legfeljebb 60 nappal kell döntenie az Országgyűlésnek. Eszerint ez a tavasszal esedékes választások előtt történne. Molnár Gyula szocialista politikus azt szeretné, hogy az új Országgyűlésnek kell megválasztania az új köztársasági elnököt, hogy a parlament összetételében reprezentálódó népakarat érvényesüljön az államfő személyénél is

Molnár Gyula az Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta, hogy nagy tétekben nem fogadna arra, hogy a Fidesz meghallgatja a kérését. Sőt, azt hallja, hogy az is elképzelhető, hogy a jövő évi államfőválasztáson a Fidesz Kövér Lászlót ülteti az államfői székbe, amit kifejezetten rossz fejleménynek tart. Szerinte Kövér demokratikus elkötelezettsége az utóbbi években csökkent volna és álláspontja ezen a területen nem modern.

A politikus szerint ha az ellenzék kétharmaddal nyer, akkor lehetséges, hogy változtassanak az alaptörvényen, és akkor egy új választással a dolog rendezhető, más módon nem megváltoztatható a köztársasági elnök személye. Más alkotmányos megoldás nincs.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink