Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-10 15:35:00

Megjelent a kormányrendelet: tíznapos rendkívüli szabadságot kapnak a védekezésben résztvevők

A jogszabály szerint két éven belül 10 nap többletszabadság jár a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozóknak, a rendvédelmi dolgozóknak, katonáknak és a honvédségi alkalmazottaknak, valamint a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és kormányhivatali dolgozóknak.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a mai Kormányinfón Orbán Viktor bejelentette: 10 napos rendkívüli fizetett szabadságot adnak azoknak, akik részt vettek a védekezésben.

Az erről szóló kormányrendelet már meg is jelent a mai Magyar Közlönyben – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A jogszabály szerint két éven belül 10 nap többletszabadság jár a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozóknak, a rendvédelmi dolgozóknak, katonáknak és a honvédségi alkalmazottaknak, valamint a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi és kormányhivatali dolgozóknak. A közlemény szerint a jogosultság több, mint 170 ezer közszolgálatban dolgozót érint.

Arról, hogy a többletszabadságra ki jogosult, a rendőrök esetében az állományilletékes parancsnok vagy a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv szervezeti egységének vezetője, a katonák és kormányhivatali dolgozók esetében a munkáltatói jogkört gyakorló személy, míg az egészségügyben és szociális intézményekben a munkáltató dönt.

Radikális átalakítás vár a kórházakra?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink