Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-10 15:10:00

Karácsony Gergely újra megígérte a Tiborcz-adót, ezúttal a Mészáros-adóval együtt

A főpolgármester szerint változásra és jóvátételre van szükség, ugyanis „nem fogadható el olyan politika, amely miatt a leggazdagabbak tovább gyarapodnak, a többségnek pedig nőnek a megélhetési költségei”.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Mészáros Lőrinc egy évtized után átvette Csányi Sándortól a vezetést, ő lett a leggazdagabb magyar. Egy év alatt összesen 185 milliárddal nőtt a vagyona.

„Ez azt jelenti, hogy az elmúlt egy év minden egyes órájában, amíg aludt, akkor is, 20 millió forintot keresett, percenként több mint 300 ezret... Nincs ennél világosabb bizonyítvány a kormány gazdasági válságkezeléséről, ilyen, amikor a kiváltságosok 1 százaléka gazdagodik a 99 százalék kárára” – reagált a hírre Facebook-oldalán Karácsony Gergely, aki szerint bár Orbán Viktor tagadja, a kormány igenis illetékes Mészáros gazdagodásában. „Hiszen éppen Orbán Viktor kormánya volt az, amelyik a gazdaságvédelemre szánt források háromnegyedét saját klienseinek adta, köztük a legnagyobb részt éppen Mészáros érdekeltségeinek” – mutat rá a főpolgármester.

Szerinte az egyetlen jó hír ebben, hogy „lesz miből visszavenni a kormányváltás után”. „Lesz Tiborcz-adó és lesz Mészáros-adó is” – ígéri Karácsony Gergely, aki szerint változásra és jóvátételre van szükség. „Nem fogadható el olyan politika, amely miatt a leggazdagabbak tovább gyarapodnak, a többségnek pedig nőnek a megélhetési költségei” – vélekedik.

Bejegyzése végén pedig azt ígéri: szombaton bemutatja annak a jóvátételi politikának az alapjait, „ami az 1 százalék helyett a 99 százalékot támogatja”. „El fogom mondani, hogyan veszünk vissza a válság nyerészkedőitől, mit jelent a Tiborcz-adó mellett a Mészáros-adó, és mire kellene költeni a visszaszerzett közvagyont” – írja.

Csak fideszes vezetésű kerületek kaptak pénzt útfelújításra

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink