Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-09 18:48:00

Eltűntek a mozgó traffipaxok

Egyre többen tapasztalják, hogy a fixen telepített sebességmérőkön kívül, út menti autókból nem mérnek sebességet a rendőrök. Az okokra vonatkozó kérdésre az ORFK-tól kitérő választ kapott híradónk, de több közlekedési szakember is azt mondta, hogy szerintük a rendőrség leállította a méréseket. Tény, hogy az utóbbi egy hónapban nem jelent meg sebességrekorder a rendőrségi honlapon, és a hasonló témájú Facebook-oldalakon is nagy a hallgatás.

Eltűntek a mozgó traffipaxok

A trafihunter.hu oldalon délután csak a fixen telepített traffipaxokat mutatta a térkép. Ez pedig az is jelentheti, hogy a rendőrség sehol sem mért út szélén álló autókból. Híradónk az utóbbi napokban országszerte próbáltunk sebességmérő autókat találni, de hiába. Nem találtak sem rejtve, sem nyilvánosan traffipaxot használó járműre.

Egy sebességméréssel foglalkozó internetes oldal kezelője is azt mondta, hogy feltűnően eltűntek a bejegyzések. „Több tag fel is vetette – és én is észrevettem – hogy körülbelül másfél hónapja nincs bejegyzés arra vonatkozóan, hogy traffipax lenne az úton” – árulta el híradónknak Pap Zoltán.

Nagy László, pécsi közlekedési szakjogász – aki korábban a megyei főkapitányság vezető közlekedési rendőre volt – híradónknak azt mondta, hogy neki is feltűnt a traffipaxok hiánya. Hozzátette: korábban például karácsony körül vonták vissza az eszközöket, hogy ne rontsák az ünnep hangulatát, de most tippelni sem tud az okokról. Mint elárulta, több emberrel is beszélt, de kitérő válaszokat kapott, így „valamilyen utasításfélét” feltételez a háttérben.

Híradónk stábja is érdeklődött a rendőrségen, de kérdésükre levélben azt a választ kapták, hogy a véda-rendszer rendben működik. A mérésekről pedig azt írták: „a rendőrség a sebességellenőrzési tevékenységét mindenkor – így jelenleg is – az aktuális közlekedésbiztonsági helyzet értékelése alapján indokolt helyszíneken és intenzitással végzi.” Nem hivatalosan egyébként több helyről is úgy értesültünk, hogy központi utasítás állította le a traffipaxokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink