Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-10 05:08:00

Dietetikus: a gyerekeknél is megjelennek a felnőtteknél tapasztalható táplálkozási problémák

Egyre nyílik az olló a szakember szerint, az emberek vagy egyre jobban elhíznak vagy egyre egészségesebben élnek. A járvány alatt látható volt, hogy drasztikusan lecsökkent a fizikai aktivitás, rengeteget ültünk.

A lakosság 28 százaléka tartotta a súlyát, 16 százalék fogyott is, a magyarok több mint fele, 56 százaléka azonban valamennyit hízott a járvány alatt – derült ki a Napi.hu és a Pulzus Kutató által készített felmérésből. Az ezer, 18 évesnél idősebb embert megkérdező felmérés eredménye szerint minden ötödik válaszadó legfeljebb 2 kilóval lett nehezebb, 15 százalékuk 2-4 kilóval növelte a súlyát, tizedük jelentősebb, 4-6 kilós, 11 százalékuk pedig 6 kilónál is nagyobb súlygyarapodásról számolt be.

Látható, hogy drasztikusan lecsökkent a fizikai aktivitás, rengeteget ültünk – erről Antal Emese beszélt az ATV Start című műsorában. A dietetikus szerint a koronavírus-járvány alatti testmozgás főleg a fiatalokra volt jellemző. Hozzátette: a tudatosság hiányzik.

A szakember úgy véli: a bezártság stresszt is jelentett az emberek számára, ami hozzájárult a rossz adatokhoz.

A járvány jó oldalaként említette, hogy a szülők több időt töltöttek a gyerekekkel. Például a gyerekekkel való közös főzésnek hosszútávon lehet pozitív eredménye.

A TÉT Platform szakmai vezetője saját kutatásokra hivatkozva elmondta, hogy az emberek negyede hízott, 9 százalékuk több mint 4 kilót, de voltak olyanok is, akik fogytak. Azt látják, hogy nyílik az olló: az emberek vagy nagyon híznak vagy egyre egészségesebben élnek. Az emberek keresik a kifogásokat, hogy miért nincs idejük mozogni – jegyezte meg.

A szakember szerint azok a táplálkozási problémák, amik a felnőtteknél megvannak, a gyerekeknél is megjelennek.

atv.hu

A magyarok több mint fele hízott a járvány alatt

 

Ajánlom

További belföldi híreink