Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-09 10:06:00

Az ír kapitány rendkívül csalódott, amiért a magyarok kifütyülték a térdelő ír játékosokat

A pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ír csapattal a keddi barátságos találkozón, a Szusza Ferenc Stadionban. A magyar válogatott teljesítménye reményre ad okot, ám a sportteljesítményt beárnyékolja a szurkolók megnyilvánulása.

A kedd esti mérkőzés elején ugyanis az ír játékosok féltérdre ereszkedtek a rasszizmus és a kirekesztés ellen tüntetve. A nézőtérről azonban füttyszó érkezett. Az írek szövetségi kapitánya a meccs után rendkívül csalódottan beszélt arról, hogy a magyar közönség kifütyülte, amikor a mérkőzés előtt az ír csapat letérdelt a rasszizmus elleni küzdelem jegyében – írj az MTI. Stephen Kenny hozzátette, bár kemény mérkőzés volt, mégis öröm volt újra nézők előtt játszani.

Az MLSZ már korábban jelezte, hogy a magyar válogatott tagjai nem térdelnek majd az Eb alatt sem, ők a mezükön látható respect, azaz tisztelet feliratra mutattak - írja a 24.hu.

Marco Rossi-t is megkérdezték a meccs végén a kifütyülésről. A magyar válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, eddig is megadták, és ezután is megadják a tiszteletet az ellenfeleknek. A szurkolókkal kapcsolatban nem kívánt véleményt alkotni, szerinte őket kell megkérdezni, mi motiválta őket cselekedetükben, ugyanakkor ő hálás azért, hogy minden körülmények között kiállnak a csapat mellett.

A magyar csapat az Eb csoportkörében jövő kedden a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadja a Puskás Arénában, június 23-án pedig a németek vendége lesz Münchenben.

atv.hu

 

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink