Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-07 06:19:00

„Egy óriási álom volt” – megszólalt az ATV-nek Valter Attila

Újra itthon a Giro d'Italia magyar rózsaszín trikósa, Valter Attila. Őt és a verseny másik magyarját, Dina Mártont vasárnap délután a Hősök terén köszönthették a kerékpársport rajongói. Valter Attila Híradónknak elmondta, igyekezett kiélvezni a rózsaszín trikóban töltött napokat. Attila édesapja, Valter Tibor pedig azt mesélte, éppen munka közben élte át fia sikerét. Az ATV Híradó riportja.

Csömörről Budapestre vezetett Valter Attila útja vasárnap délután. A Giro d'Italia magyar rózsaszín trikósát és az olasz körverseny másik magyar résztvevőjét, Dina Mártont a Hősök téren köszönthették a rajongók.

A Giro d'Italia a kerékpáros naptár egyik legfontosabb versenye. A három héten át tartó versenyen az összetettben vezető kerékpáros viselheti a legendás maglia rosát, az az a rózsaszín trikót.

„Előzetesen nyilvánvalóan egy óriási álom volt, hogy belebújjak. Tudtam azt, hogy a verseny első felében még kicsik a különbségek, és hogy ott egy okos szökéssel, egy pár jó eredménnyel akár felvető a trikó. Velem együtt négy emberen volt ezen az egész Girón ez a trikó, úgyhogy nem egyszerű ebbe a négy emberbe belekerülni. Lehet, hogy ez többet nem is biztos, hogy fog sikerülni, úgyhogy igyekeztem kiélvezni ezt az egész helyzetet” – mesélte Valter Attila.

Az országúti kerékpáros három szakaszon át viselhette a rózsaszín trikót. A versenyt végül az összetett 14. helyén zárta, 45 perces hátrányban a kolumbiai Egan Bernalhoz képest.

„Most még elég hamar vagyunk úgy érzem. Mindenképp a szerepem szerintem meg fog változni, a ranglétrán talán sikerült a csapaton belül egy kicsit följebb lépkednem, és hát bízom benne, hogy Grand Tour-menőnek fognak rám tekinteni, hogy bíznak abban, hogy ennél is lesz még nekem sokkal jobb eredményem is, akár össztettben, és hogy megéri a csapatnak engem segíteni” – foglalta össze Valter Attila a Giro d'Italia tanulságait.

Hozzátette, sikereiben nagy szerepet játszott édesapja, Valter Tibor is, aki a Cube-Csömör csapatvezetőjeként fia korábbi edzője is volt. Ő a Tour de Hongrie orvosi kocsijából követte fia teljesítményét.

A Csömörről a rajongóival közösen bebringázó Valter Attilához a Hősök terénél csatlakozott a Giro másik magyarja, Dina Márton. Ő az első három hetes körversenyén a századik helyen végzett, és egy szökésben is részt tudott venni. 

„Igazából az előzetes céljaimnak eleget téve benne voltam egy szökésben, és befejeztem. Bevallom őszintén, így közben kicsit csalódott voltam, én soha nem vagyok elégedett a teljesítményemmel. Első Giro, befejeztem, értékelhetően, egyszer szökésben is voltam, bízom benne, hogy a következő jobban fog sikerülni” - fogalmazott.

Dina Márton versenyprogramja a következő hónapokra még nem ismert, az viszont már biztos, hogy Valter Attila ott lesz a tokiói olimpiai mezőnyversenyén.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink