Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-05 15:15:00

Vágvölgyi Gergely: Egyre több az európai keresztényellenes cselekedet

Vágvölgyi Gergely szerint keresztényüldözésről még nem beszélhetünk, de az egyszerű vandalizmusnál túlmutatnak az elmúlt évek eseményei Európában. A vasárnap.hu főszerkesztője a Spirit Fm Magyarország segít című műsorában ezeket keresztényellenes gyűlöletcselekedeteknek nevezte.

Az újságíró szerint átmeneti fogalom kell ezekre az esetekre. "Keresztényellenes vandalizmus van Európán. Sajnos, végbemehet egy olyan forgatókönyv is, amelynek a végeredménye és konklúziója az, hogy a keresztények lesznek az üldözöttek az öreg kontinensen. Bár ez még messze van. Minden eszközzel küzdünk azért, hogy a kereszténység ne legyen egy üldözött vallás” - fogalmazott Vágvölgyi Gergely.

Beszélt arról is, hogy egy felmérés szerint évről évre nő ezeknek az eseteknek a száma Európában. „Eltérő nagyságrendű történetekről beszélhetünk az eset számok kapcsán, a temető gyalázástól kezdve egészen a templomokat érő firkálás-vandalizmustól a gyújtogatásig” - tette hozzá.

Vágvölgyi Gergely a műsorban beszélt arról is, hogy a keresztényüldözés nemzetközi szinten is téma lesz a sajtóban, indítanak ugyanis egy közös hírportált nemzetközi újságírókkal. „A cél, egy olyan hírportál, amely megmutatja az összes vonatkozó releváns információt angol nyelven a világ teljes közvéleményének. Azt remélem, hogy kialakul egy globális szerkesztőség keretében a híroldal, amely a leginkább releváns és átfogó képet mutat a keresztényüldözés kérdéskörében a világon” - részletezte a főszerkesztő. Vágvölgyi Gergely szerint egy ilyen nemzetközi hírportál lehetőséget nyújt a Hungary Helps Programnak is, hogy a beszámolóik eljussanak a nagyobb nyilvánosság elé.

A teljes beszélgetés itt hallható.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink