Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-04 12:19:00

Pulzus-kutatás: Karácsony egy hajszálnyival vezet Dobrev előtt, a fiatalok körében Jakab Péter legnépszerűbb

Közvélemény-kutatást végzett az ATV megbízásából a Pulzus Piackutató Intézet 1000 fős, reprezentatív mintából június 4-én. Az eredmények alapján rendkívül szoros a verseny az élmezőnyben: Karácsony Gergely 19%-kal vezet, de szorosan követi őt Dobrev Klára 18%-kal, Jakab Péter pedig 16%-kal.

A hagyományos kutatási adatfelvétel az egész világon válságban van. Egyre nehezebb személyes interjúkat készíteni, a válaszadói hajlandóság csökkenése miatt a telefon-interjús megkeresés is egyre nagyobb nehézségekbe ütközik. A vezetékes telefont elsősorban az idősebbek használják, a mobiltelefon beszéd-átviteli funkciója pedig kezd kiszorulni a fiatalok és a nagyon fiatalok kommunikációs eszköztárából. A személyes adatfelvétel mindezek miatt drágább lett. A Pulzus Kutatási Rendszer az egyik legújabb kutatási technika, ami egy elsősorban okostelefonokra telepített alkalmazás segítségével teszi lehetővé piac- és véleménykutatások kivitelezését. A kérdezés átfutási ideje nem hetekben, hanem órákban, maximum néhány napban mérhető, ilyen módon “real-time” adatokkal szolgál.

A Pulzus arra volt kíváncsi a 18 éven felüli korosztály körében, hogy kit támogatnának a válaszadók az előválasztáson. A megkérdezettek 33%-a nyilatkozott úgy, hogy bizonytalan a választásban. 19% támogatná Karácsony Gergelyt, őt szorosan követi Dobrev Klára 18%-kal.

forrás: pulzus piackutató intézetForrás: Pulzus Piackutató Intézet

A nők körében Dobrev Klára népszerűsége szembetűnő: a női válaszadók 20%-a a DK jelöltjét támogatja. A 60 év felettiek 25%-a pedig úgy látja, Dobrev Klára a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt.

forrás: pulzus piackutató intézetForrás: Pulzus Piackutató Intézet

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a dobogó harmadik helyén áll 16%-kal, viszont a fiatal korosztály (18-39) körében ő a legnépszerűbb 21%-kal, míg Karácsony Gergely 20%-ot ért el ebben a korosztályban.

forrás: pulzus piackutató intézetForrás: Pulzus Piackutató Intézet

A következő a listán Márki-Zay Péter, aki 6%-ot kapott. Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét a megkérdezettek 5%-a támogatná miniszterelnök-jelöltként, míg Pálinkás Józsefet 3%.

forrás: pulzus piackutató intézetForrás: Pulzus Piackutató Intézet

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink