Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-03 19:39:00

Ingatlanárak: Debrecen a legdrágább, Salgótarján a legolcsóbb város

Soha nem voltak még ennyire drágák az ingatlanok vidéken: a legújabb felmérés szerint Debrecenben és Győrben már 400 ezer forint fölé emelkedtek a négyzetméterárak. Az idén bevezetett Otthonteremtési Program támogatásai látványos pezsgést és egyben drágulást hoztak a piacon, tompítva a járvány negatív gazdasági hatásait.

A megyeszékhelyeket összehasonlítva Debrecen most a legdrágább város, legalábbis ingatlanvásárlás szempontjából. A jelenlegi adatok alapján immár második éve Debrecen vezet a versenyben, 429 ezer forintos négyzetméterárral. A szakember szerint a pandémia vége is drágította az ingatlanokat.

Kerekes József, a Nagyerdei Ingatlaniroda szakértője úgy gondolja, hogy 

akik a járványidőszak alatt nem akartak, vagy nem tudtak vásárolni, az elmúlt hónapokban újra megjelentek a piacon.

„Ez mind-mind egy felhajtóerővel hatott a mostani árakra” – magyarázta Kerekes.

Győrben is elszálltak az árak. Fias Szabolcs helyi lakos szerint az árak „jócskán feljebb vannak az átlagkereseteknél.”

Az ország legolcsóbb városa a nógrádi megyeszékhely, Salgótarján: itt nagyon alacsonyan vannak az árak. Egy átlagos lakásnál 130 ezer forint körül mozognak a négyzetméterárak, bár némi áremelkedés itt is tapasztalható a pandémia utáni időszakban. Miklós Zoltánné , az OTP Ingatlaniroda irodavezetője szerint a családi házak ára stagnáló tendenciát mutat a városban.

„Vannak olyan családi házak amelyeknek nem emelkedett, vagy stagnál az ára” – mondta híradónknak.

Az országos lakásár-szint 2021-ben, az előző évihez feleakkora mértékben, nagyjából 9,1 százalékkal nőtt a NAV ingatlanforgalmi adatai alapján.

Egekben az ingatlanárak

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink