Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-02 18:31:00

Védettségi kártya nélkül is látogathatóak lesznek a balatoni strandok

Nem kell védettségi igazolvány a fizetős strandokon sehol az országban. Nem kötelező a távolságtartás sem, de csak annyi látogatót engedhetnek be, hogy átlagosan 10 négyzetméter jusson mindenkire. Az ATV Híradó riportja.

A járványügyi szabályok szerint míg a zárt fürdőkbe csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, addig a balatoni strandok a plasztikkártya nélkül is látogathatóak lesznek idén nyáron. A járvány miatt azonban a strandok üzemeltetői több ajánlást is megfogalmaztak a fürdőzők számára.

„Az önkormányzatok esetében biztosítani kell a másfél méter betartásához szükséges területet, illetve a strandokon 10 négyzetméter/fő az a terület, illetve az a létszám, amit be lehet engedni. Nyilván a szabadstrandok esetében ezeket is ki fogjuk írni” - mondta el Lombár Gábor, a Balaton Szövetség elnöke.

A legtöbben örülnek, hogy legalább strandokon nem kell felmutatni a kártyát, és szabadon élvezhetik a szabadságukat. Azonban vannak olyanok is, akik amiatt aggódnak, hogy hatalmas tömegek özönlenek majd a vízpartok mellé, és ez szabad utat adhat a vírus terjedésének.

„Minden nyáron tele vannak a balatoni strandok és tele vannak az éttermek, nem tudom, hogy ez hogy lesz megoldható, én biztos, hogy valamilyen igazoláshoz kötném a strand látogatását, és az ott lévő éttermek látogatását is” - vélekedett Magyarhoni Johanna.

A vendéglátósok nagy része csak teraszt alakít ki idén, így elkerülhető lesz, hogy ellenőrizni kelljen a vendégek védettségi kártyáját. A legtöbb helyen a felszolgálók nagy része már beoltatta magát.

„A szabadstrandon szabad terasszal rendelkezünk, tehát minket igazából a különböző korlátozások csak annyiban érintenek, hogy azért fertőtlenítő pontokat mindenképpen kihelyezünk, ezt biztosítjuk az ide érkező vendégeknek, illetve a dolgozóink mind beoltották maguk” - közölte haszon Zsolt, a Parti Zóna Pizzéria tulajdonosa.

A legtöbb fizetős strandon egyelőre még nem kell belépőjegyet fizetni. A hivatalos szezon a június 12-én indul.

Védettségi kártya nélkül is látogathatók lesznek a balatoni strandok

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink