Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-06-01 20:19:00

Immunológus: Ősszel biztosan lesz negyedik hullám

Lisziewicz Julianna a Spirit Fm reggeli Aktuál című műsorában azt mondta, a vírusok nyáron kint rosszabbul terjednek, mint egy belső térben, így ősszel, ha bemegyünk a zárt térbe, és elkezdődik az iskola, biztosan megjelenik a a negyedik hullám.

A szakértő szerint nem lehet elérni az úgynevezett nyájimmunitást, legfeljebb a normalitást, vagyis a normál élethez való visszatérést tartja elképzelhetőnek. Lisziewicz Julianna arra emlékeztetett, hogy a jelenlegi oltások ugyan megvédenek a betegségtől, de arra nincs adat, hogy megvédenek a fertőzéstől is. Ha pedig a fertőzés terjed, nyájimmunitás nem alakulhat ki.

Az immunológus szerint a gyerekek oltása is szükséges lenne a nyájimmunitáshoz, ráadásul, ahogy terjed a vírus a világban, veszélyes variánsok is kialakulnak, így olyanok is, amelyekkel szemben nem véd az oltás. Az indiai mutáns például 50-szer erősebben fertőz, mint a legelső vírus. "Nem lehet elkerülni véleményem szerint a következő hullámot, de azt el lehet kerülni, hogy aránylag ne legyen nagy, hanem aránylag kicsi legyen." - tette hozzá Lisziewicz Julianna a rádióműsorban.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink