Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-24 08:39:00

Karikó Katalin elárulta, mire költené a Nobel-díjjal járó összeget

Októberben derül csak ki, hogy ki kapja a Nobel-díjat, sokan Karikó Katalint – akinek kulcsszerepe volt az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésében – tartják a befutónak. A díjjal 9 millió svéd korona, azaz közel 310 millió forint is jár.

A BioNTech alelnökétől az M5-ön kérdezték meg, mire költené az összeget: 

„Kutató maradok mindörökké és minden pénzt, amit kapok, azt oktatásra meg a tudományra fogom költeni” – idézte az Origo a kutatót, aki hozzáttete, hogy a Széchenyi-díjjal járó pénzösszeg felét már a kisújszállási iskolának adta, hogy azt a természettudományok oktatására és különböző programokon való részvételre fordítsák. A pénzt másik felét pedig a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Csányi Alapítványnak adta, mivel ő is hátrányos helyzetű volt. 

„Olyan cégeket hoznék létre, melyek a messenger-RNS-en alapuló, illetve neuro-degeneratív betegségek gyógyításával foglalkoznának. Nem hordok ékszert és ezek után sem fogok. 66 éves vagyok, ilyenkor már nem változik meg az ember, és nem vesz fel drága dolgokat és hobbikat, amikre költhetné a pénzét. Csak a kutatás marad" – folytatta Karikó Katalin a műsorban

Kitüntetést kapott Karikó Katalin

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink