Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-24 19:24:00

Árad a Tisza, Szegeden le kellett zárni a rakpartot

Árad a Tisza ezért le kellett állítani a Tiszacsegei kompot, ami miatt sokaknak 40 kilométert kell kerülniük. A Tisza áradása gondokat okoz Szegednél is, ahol lezárták a rakpartot a hatóságok. A Borsod megyei Bőcs települést a Hernád árasztotta el. Ott traktorral kellett szállítani a helyieket. Az ATV Híradó riportja.

Árad a Tisza és a Hernád

 Tiszacsege

Megáradt a folyó Tiszacsegénél, sokaknak most kerülniük kell, ha a folyó túlpartján akad dolguk, ugyanis a kompot sem lehet megközelíteni.

Egy helyi csárda tulajdonosa, Szalai János szerint az emberek készek megtenni a kerülőutat csak azért, hogy hozzájussanak a finom falatokhoz. Híradónknak azt modnta, náluk most is teltház van.

Szeged

Kikerültek a behajtani tilos táblák a Csongrád megyei székhelyen is a tisza-parti utakra. Szegeden le kellett zárni a rakpartot ugyanis riasztást adtak ki a Tisza áradása miatt.

Bőcs

Hétvégén még traktorokkal kellett szállítani az embereket a Borsod megyei Bőcs faluban, ahol a Hernád lépett ki a medréből és kettévágta a települést. A vízügyi hatóság szakemberei szerint a folyó már nem kap további csapadék utánpótlás így elkezdődött az apadás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink