Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-21 19:47:00

Sok településen még nem büntetnek jövő héten a parkolás miatt

A legtöbb településen a jövő héten még nem büntetnek a fizetés nélküli parkolásért. A vidéki városok jó részében csak figyelmeztetik az autósokat, és türelmi időt adnak a bérletek megváltására.

Pécsen június 7-ig érvényesek a tavaly megváltott parkolóbérletek. Az önkormányzat így próbálja elkerülni, hogy az idei bérletek megváltása csúcsforgalmat okozzon az ügyfélszolgálaton. Az első napokban a korábbinál rugalmasabban fogják ellenőrizni a parkolójegy váltást.

„Mi abban tudunk rugalmasak lenni, hogy nem egy 3-5 perces intervallumot szabunk meg jegyvásárlásra, hanem 10-13 percet szabunk meg. Ezt az ellenőrökkel már egyeztettük. Értelemszerűen, ha valami külön extrém eset adódik, akkor egyeztetünk a Biokommal, hogy mindenkinek rugalmas legyen a visszakapcsolódása a rendszerbe” – mondta  Ruzsa Csaba alpolgármester az ATV Híradójában. 

Parkolás: Türelmi idő az autósoknak

 

Nagykanizsa belvárosában ma tömve volt az összes parkoló. Szabad helyet csak szerencsével lehetett találni. Keddtől várhatóan változik a helyzet, de itt sem kell azonnal a parkolócég irodájába rohanni bérletet vásárolni. Nagykanizsán az első hetet még meghagyják az autósoknak arra, hogy visszaszokjanak a régi rendszerbe.

„Azt találtuk ki a városvezetéssel közösen, hogy ebben a négy napban pünkösd után csak figyelmeztetéseket tesznek ki azokra a gépkocsikra, amelyikkel jegy vagy bérlet nélkül várakoznak. Tehát pünkösd után a következő héten még nem alkalmazzuk a pótdíj kiszabását” – Szabó István vezérigazgató, Via Kanizsa Zrt:

Nagykanizsán csak május 31-e után kell büntetésre számítani. Az ügyfélszolgálaton megemelték a létszámot, hogy a bérleteseket mielőbb ki tudják szolgálni. Az országban több településen is érdeklődtünk és az derült ki, hogy a legtöbb helyen nem fognak azonnal büntetni a régi rendszer visszaállását követő napokban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink