Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-20 13:32:00

Vége lesz a kijárási tilalomnak? - az eltörlését javasolja a kormány

Nem szűkíti, hanem a kijárási tilalmat meg akarja szüntetni a kormány, erre javaslatot is tett - mondta az ATV kérdésére Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón.

A kormány az 5 milliós átoltottsági határhoz kötött számos könnyítést és enyhítést, ezért a tegnapi ülésén javaslatokat is tett a kabinet. De ezeket a holnap reggeli Operatív Törzs ülése után Orbán Viktor miniszterelnök jelenti be (várhatóan a szokásos péntek reggeli Kossuth Rádiós interjújában).

Gulyás Gergely a mai Kormányinfón már beszámolt több kormánydöntésről is, ezekről itt
és itt írtunk.

A Miniszterelnökséget vezető minisztert megkérdeztük arról is a mai Kormányinfón, hogy a kormány szűkíti-e a kijárási kotlátozást. Erre válaszolta azt Gulyás Gergely, hogy nem szűkítésről lehet beszélni, hanem a kormány tilalmat meg akarja szüntetni a kormány, erre tett javaslatot az Operatív Törzsnek.

Azt április 26-án jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök - más könnyítések mellett a 4 milliós átoltottságnál -, hogy a kijárási tilalom kezdetét este 11 óráról éjfélre tolták ki. Erről, és a korábbi enyhítésekről itt számoltunk be.

Ajánlom

További belföldi híreink