Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-17 20:45:00

A járvány alakulásától függ az Orbán-kormány sorsa

Pesty László filmrendező, producer, az úgynevezett „székely petíció” kampányfőnöke beszélgetett Pajor Tamással és Szlazsánszky Ferenccel a Spirit FM Viccen Kívül című műsorában.

A petíció célja, hogy az Európai Unió tagállamaiban őshonos nemzeti kisebbségek alanyi jogon pályázhassanak Európai Uniós támogatásokra. A petíció átütő sikert ért el, megszerezte a szükséges mennyiségű országból az összesen egymillió aláírást, sőt, ezen még túl is teljesített. Szinte csodába illő módon, a kampány utolsó napján még Belgiumot is sikerült „megszerezni”.

Pesty aktív „felülete”, a gerilla.hu önmagát „lokalistaként” definiálja, és azt a lokalista gondolatot, hogy „a kicsit, a lokálisat, a nemzeti kisebbségi kultúrát védeni”. Ezt más országokban máshogy közvetítették, például Svédországban liberálisan, Katalóniában szocdem módon, míg Közép-Európában már inkább konzervatívan. Éppen ezért minden politikai táborból támogatták a petíciót, ami hozzájárult a sikeréhez.

Pesty Lászlót, aki több politikai kampányban is részt vett, a jövő évi választásokról is kérdezték. Szerinte a koronavírus és a 2022-es választások nagyon szorosan összefüggenek. Véleménye szerint az fogja nyerni a választást, aki a koronavírus nehézségeit, akár a halálozási adatokat, a gazdaság megtorpanását vagy talpra állását jobban tudja majd kommunikálni, de ez még kiszámíthatatlan, mivel ez teljes mértékben a járvány alakulásától függ.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink