Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-16 14:32:00

Másként emlékeznek Karácsony Gergely egyetemi éveire volt tanárai

Míg Tóka Gábor állítja, hogy öröm volt tanítani a jelenlegi főpolgármestert, addig Lánczi András ennek ellenkezőjét vallja. Szerinte ugyanis Karácsony Gergely bár minden támogatást megkapott, nem tudott élni a lehetőséggel.

Az utóbbi egy hétben igen csak hangos lett a magyar sajtóban Karácsony Gergely angoltudásának, vagy nem tudásának kérdése.

Most a CEU-n oktató Tóka Gábor állt ki, és írta le tapasztalatait az akkor végzős Karácsony Gergellyel kapcsolatban. A Telex-nek válaszolva úgy nyilatkozott:  „Úgy ismerkedtünk meg, hogy egy szakkollégiumi órát tartottam választói magatartás kutatásról náluk, és ő volt az egyik hallgató. Iszonyúan érdekelte a dolog, és nagyon gondolatgazdag volt, meg egyetemista létére ügyesen próbálkozott adatelemzéssel is. Az olvasmányok mind angol nyelvú szakirodalom voltak, ő mindenből felkészült minden őrára, tényleg kész öröm volt a dolog oktatói szempontból” – írta Tóka a Telexnek.

Ezzel szemben Lánczi András a Mandinerben írt cikkében ennek az ellenkezőjét tapasztalta a Corvinuson. Mint írja:  „az egyetem minden támogatást megadott neki, de ezzel a lehetőséggel ő nem tudott élni. Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni.” Karácsony volt tanára cikke végén még hozzászólt a nyelvvizsga kérdéséhez is. „A kommunista évek egyik máig érzékelhető hatása, hogy nagyon rossz még egyetemi szinten is az idegen nyelvek ismerete. Karácsony Gergely ennek kitűnő példája, de nincs egyedül. Ezt egykori angol nyelvtanárként és fordítóként is elég jól meg tudtam ítélni az elmúlt harminc évben. Nyelvvizsgával is lehet valaki megszólalásra képtelen idegen nyelven” – fogalmazott Lánczi András.

Befolyásolhatják a fideszesek az ellenzéki előválasztást?

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink