Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-11 17:10:00

Itt az EMMI válasza: a diákok 90 százaléka visszatért az iskolákba

Sokszor zsúfoltak a tantermek és az többnyire a tornatermek öltözőiben is maszk nélkül vannak a gyerekek. Szerettük volna megtudni az illetékes szaktárcától, hogy mennyien hiányoztak hétfőn az iskolákból. Híradónk megkeresésére azt írták, hogy felmérések szerint a tanulók 90%-a megjelent.

A szülői szervezet képviselője szerint a több mint fél évig tartó szociális izoláció nagyon kimerítette a diákokat. Ezért a félelmeik ellenére többnyire mégsem tartották tovább otthon a gyermekeiket. De más is befolyásolhatta a szülőket.

"Több esetben presszionálták a szülőket azzal kapcsolatban, hogy engedjék vissza a gyerekeiket az oktatása a vizsgával fenyegetőzve, azzal kapcsolatban, hogy nem tudják őket leosztályozni"- mondta Burai Veronika, a Szülői Összefogás Közösség képviselője.

Az ADOM Diákmozgalom szerint is fáradtak és rossz mentális állapotban vannak a diákok. A tanárok is voltak kamaszok, a szülők is megélték ezt, viszont senki nem volt kamasz világjárvány alatt azok közül akik most élnek. Felbecsülhetetlen károk történtek most a diákok mentálhigiénéjében - nyilatkozta Schermann Fruzsina az ADOM képviselője.

Schermann Fruzsina szerint a hosszú bezártság után most azzal szembesülnek a diákok, hogy a járvány miatt az iskolaközösségben sokan elvesztették közeli hozzátartozójukat vagy számukra fontos pedagógusokat.

A Pedagógusok Szakszervezetének hivatalos adatai nincsenek de csak a hozzájuk eljutott információk szerint több mint 80 pedagógus vesztette életét koronavírus-fertőzésben.

Szabó Zsuzsa szakszervezeti vezető szerint elméletben nagyon sokan tudják, hogy mi a vesztesége egy-egy tantestületnek, egy-egy iskolának de személyesen most fogják ezt megélni. Ehhez pedig pszichológusokra lesz szükség, hiszen ezt feldolgozni nem lesz egyszerű.

Híradónk megkeresésére az EMMI az írta, hogy felmérések szerint a tanulók 90 százaléka megjelent a hétfőtől újrakezdő jelenléti oktatási napon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink