Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-07 06:25:00

Új kormányrendelet: a home office május 10-e után nem lesz ajánlott

Az óvodások, iskolások szervezetten mehetnek uszodákba, sportlétesítményekbe, a 18 év alattiaknak pedig nem lesz kötelező a karantén ha külföldről “védett” személlyel jönnek haza.

Figyelemmel arra, hogy a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik,
“a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés - és a gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására -, megszüntetésre kerül” - mondja ki egy friss kormányrendelet, ami tegnap késő este jelent meg.

A kormányrendelet szerint az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása.

Emellett a kormány arról is rendelkezik, hogy “a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére” .

Ajánlom

További belföldi híreink