Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-05-06 18:49:00

Nem zárkózik el a PSZ attól, hogy a felsősök is visszatérjenek az iskolákba, de vannak elvárásaik

Már több mint 115 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben diákok tiltakoznak amiatt, hogy jövő héten a gimnáziumokban és a felsőtagozaton is elindul a jelenléti oktatás. Az Adom Diákmozgalom szerint a járványhelyzetben nem érezhetik biztonságban magukat sem a diákok, sem a családjuk, ezért azt szeretnék, hogy ezután se kelljen bemenni a tantermekbe. Az ATV Híradó riportja.

Néhány nap alatt 115 ezren írták alá az Adom diákmozgalom petícióját

Május 10-én újraindul a jelenléti oktatás a felső tagozaton és a középiskolákban is. Az ADOM diákmozgalom azonban indított egy petíciót: azt szeretnék, hogy ezután se legyen kötelező bemenni az iskolába. Schermann Fruzsina a mozgalom szóvivője híradónknak azt mondta, hogy aggódnak az indiai variáns közelsége és magas fertőzőképessége miatt, illetve az immungyenge diákokért és szülőkért is. Szeretnék, ha a tanév végéig elfogadnák a szülői igazolásokat és nem számítana bele a 250 óra hiányzásba, ha valaki a vírushelyzet miatt nem szeretné veszélynek kitenni magát és a családját; illetve azt is, ha az iskolák egyénileg dönthetnének a nyitásról. A petíciót már több mint 115 ezren írták alá.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint fontos lenne a rendszeres tesztelés és figyelembe kellene venni a járvány területi eloszlását is. Nagy Erzsébet, ügyvivő szerint is jó lenne, ha az intézményvezetők helyben dönthetnének arról, hogy hol látják indokoltnak a digitális oktatás fenntartását, és hol térhetnek vissza a diákok az iskolapadba.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint ők korábban jelezték már, hogy az iskolák nyitására május közepe, vége lenne az ideális. Akkor, amikor a megbetegedések száma 1400 alá csökken. Ez most már napok óta így van, ezért nem zárkózunk el a nyitástól – jelentette ki híradónknak nyilatkozva Szabó Zsuzsanna. Ugyanakkor vannak elvárásaik. Ilyen például az, hogyha fertőzöttet találnak egy oktatási intézményben, akkor ott azonnal térjenek át az online oktatásra, mielőtt még gócpont alakulna ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink