Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-27 17:43:00

4 millió beoltott után sem lehetnek lakodalmak

A jogszabály értelmében még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor - tudta meg Híradónk a Kormányzati Tájékoztatási Központtól.

A jogszabály értelmében még 4 millió beoltott után is marad a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor - ezt válaszolta Híradónknak a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésre, hogy ha elérjük a nyitás következő fokozatát, vagyis ha már 4 millió embert beoltottak Magyarországon, akkor lehet-e majd az esküvők után lakodalmat tartani.

A jelenlegi szabályozás szerint ugyanis családi és magán rendezvényeken legfeljebb 10 fő vehet részt. Esküvők csak lakodalom nélkül lehetségesek, az egyházi, illetve polgári szertartáshoz szükséges személyek, a tanúk, a házasulók szülei, nagyszülei, testvérei valamint gyermekei vehetnek részt. A temetésékesen maximum 50 fő vehet részt.

 

 

Négymillió beoltott után nyithatnak a mozik és színházak, védettségi igazolvánnyal

 

Ajánlom

További belföldi híreink