Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-27 08:26:00

ADOM Diákmozgalom: A szóbeli érettségik elmaradása olyan áldozat, amit meg kellett hozni

A mozgalom szóvivője szerint a szóbelik elmaradását sokan úgy fogják el, hogy eggyel kevesebb lehetőségük lesz a javításra, de ebben a helyzetben erre szükség volt.

Ahogy korábban az ATV Híradója beszámolt róla, a PDSZ szerint vannak olyan iskolák, ahol a gyerekeket és a szülőket az osztályismétlés kilátásba helyezésével – ahogy fogalmaztak – kényszerítik vissza a padba a diákokat. Ezzel kapcsolatban Schermann Fruzsina az ATV Start című műsorában azt mondta: a diákoktól sokszínű visszajelzést kaptak, de több intézményben is előfordult, hogy a diákokat hasonló módon "kényszerítették", hogy térjenek vissza az intézményekbe. Ezt az ADOM Diákmozgalom zsarolásnak tartja, a tanév befejezését ugyanis szerintük továbbra is meg lehetne oldani online oktatás keretein belül.

Mivel az érettségik most már nagyon közel vannak, a szóvivő elmondta: azt tanácsolják a diákoknak, hogy gyakoroljanak önkontrollt, maradjanak otthon, vigyázzanak magukra és egymásra is. Schermann Fruzsina hozzátette: tudja, hogy az online oktatás időszaka mentálisan is megterhelő a diákok számára, a bezártság is frusztráló. Arra a felvetésre, hogy a hétvégi terasznyitásokkor néhol kialakult tömegekben esetleg diákok is lehettek, a szóvivő azt mondta: itt inkább a náluk idősebb korosztály képviselői lehettek jelen, például a pubokba sok esetben csak akkor lehet belépni, ha valaki elmúlt már 18 éves.

A diákok közül sokan tartanak az oltástól, de még inkább félnek a fertőzéstől vagy attól, hogy a vírust hazaviszik szeretteiknek, ezért mindent megtesznek, hogy minél biztonságosabban jöjjenek ki ebből a helyzetből.

Érettségi

Schermann Fruzsina elmondta, hogy az érettségi körül kialakult bizonytalan helyzet tisztázódni látszik. Bár a szóbeli vizsgák elmaradását sokan úgy fogják fel, hogy így eggyel kevesebb lehetőségük lesz a javításra, a szóvivő szerint ez egy olyan áldozat, amit meg kell hozni.

A szóvivő hozzátette: mivel az online oktatás nem készítette fel olyan szinten a tanulókat, mint ahogy az a "normál" oktatás keretein belül történt volna, a diákok szeretnék elérni, hogy a felsőoktatási felvételi ponthatárokat is lejjebb vigyék.

PDSZ: Az érettségit is veszélyezteti a terasznyitás

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink