Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-21 20:18:00

Dobrev Klára a miniszterelnök-jelöltségről: Bennem is egyre inkább érik az, hogy ezt a döntést meg kell hozni

A Demokratikus Koalíció EP-képviselője elmondta, hogy hihetetlen mennyiségű megkeresés érkezik hozzá ezzel kapcsolatban, de szerinte fontos megérteni, hogy ez egy olyan nemes feladat, amivel kapcsolatban nem szabad elhamarkodottan dönteni.

Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában a veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatban rámutatott, hogy a kormányzat a járvány "leple alatt" olyanokat tett, amiknek semmi köze a járvány kezeléséhez. A DK politikusa felidézett egy korábbi felmérést, amely szerint vannak olyanok, akik nem tudják, hányan haltak meg Magyarországon a koronavírus miatt - miközben ezek az adatok drámaiak.

A képviselő hangsúlyozta: egy válsághelyzetben a legfontosabb, hogy az emberek tudjanak bízni a kormányban, de az ország jelenlegi vezetése össze-vissza beszél.

Dobrev Klára szerint Orbán Viktornak egy korábbi mondata kellene, hogy vezérelje a kormányzatot. Korábban ugyanis a miniszterelnök azt mondta: a védekezés sikerességét a megmentett emberéletekben mérjük. Ehelyett a kormány egy zavaros helyzetet állított elő: egyszerre beszélnek nyitásról, teltházas focimeccsről és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról.

Előválasztás, miniszterelnök-jelölt

Arra a kérdésre, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítása hogyan érintené az ellenzéki előválasztást, a politikus azt mondta: az előválasztástól mintha félne a Fidesz, ugyanis már egyes fideszes polgármesterek is ez ellen szólalnak fel.

Arra a kérdésre, hogy ő lesz-e a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára úgy válaszolt: hihetetlen mennyiségű megkeresést kap ezzel kapcsolatban, és benne is egyre inkább érik az, hogy ezt a döntést meg kell hozni. Ugyanakkor szerinte azt meg kell értenie mindenkinek, hogy ez egy olyan nemes feladat, hogy az ezzel kapcsolatos döntést nem szabad elhamarkodottan meghozni, csak azért, mert valakinek erre ambíciója van.

Úgy fogalmazott: egy ország tisztességes vezetéséhez egy nagyon megfontolt embernek kell lenni, erre a pozícióra olyanok kellenek, akik érzik magukban az erőt és az elhivatottságot.

Dobrev Klára a műsorvezetőtől azt kérte, 2-3 hét múlva tegye fel neki újra ezt a kérdést.

Kínai egyetem

A kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatban is kérdezték a képviselőt. Úgy fogalmazott: a kormányváltást követő napon az összes olyan szerződés ott lesz feketén-fehéren, ki fog derülni, kinek az érdeke volt ez, milyen feltételekkel, és milyen garanciákat kötöttek rá. Dobrev Klára szerint ha ezt a szerződést olyan szándékkal írták alá, hogy abból az országnak kára származzon, míg keveseknek haszna legyen belőle, akkor az a szerződés felmondható.

Arra, hogy vajon miért vették el Fürjes Balázstól az ügyet, a politikus azt mondta: azt hallja, hogy a Budapestért felelős államtitkár szívügyének tekintette a Diákváros megépítését, Orbán Viktor pedig ügyesen "sakkozik az embereivel".

DK: Ha az ellenzéken múlik, nem épül meg a kínai egyetem

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink