Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-18 06:03:00

Pécsen két bölcsődében és két óvodában jelent meg a koronavírus

A hétfőn iskolába, óvodába induló gyerekek tesztelését végezték el Pécsváradon. A polgármester azt mondta, hogy nagyon sok szülő hívta őket, elmondták a véleményüket a nyitásról és egyben kérték, hogy, ha már nyitnak az intézmények, akkor aki kéri, azt teszteljék. A gyerekek mellett a dolgozókat és a szülőket is tesztelték, ha jelentkeztek. Közben Pécsen két bölcsődében és a két óvodában is felütötte a fejét a vírus. Az ATV Híradó riportja.

Már korán reggel hosszú sorokban várták a pécsváradiak, hogy rájuk kerüljön a sor. Itt a hétfői iskola és óvodanyitáshoz kapcsolódóan, aki kérte, azt tesztelték. A gyerekek mellett a szülők és a dolgozók is vizsgáltathatták magukat. A tesztelésre a városháza előtti téren állítottak fel sátrakat. A vizsgálatokat itt végezték el.

A kisvárosban december óta tesztelnek, a harmadik hullámban 400 tesztet végeztek, ezek fele lett átlagosan pozitív. Az elején többen, mostanában már kevesebb esetben jelzett a teszt vírust. A mostani akciót a szülők kezdeményezték, és sem a gyerekeknek, sem a pedagógusoknak nem kell érte fizetniük.

„Az volt a kérésük, hogy ha lehet, hogy a gyerekeiket biztonságban tudják és a családjukat és nem utolsó sorban a tanároka, hogy nem lehetne-e tesztelni mielőtt visszamennek. Ennek a kérésnek most eleget teszünk és mind a szülőket, mind a gyerekeket, mind a pedagógusokat, mind a gondozókat a bölcsődében mindenkit le fogunk tesztelni” – fogalmazott Zádori János polgármester.

Közben Pécsen újabb gyermekintézményekben kellett intézkedni a járvány miatt. Marton Ferenc, a Pécsi Önkormányzat sajtóreferense elmondta, „négy intézményben ütötte fel a fejét a koronavírus-fertőzés. Két óvodában 17 kisgyermnek, két bölcsődében pedig 21 kisgyermek került karanténba. A négy alkalomból három esetben kisgyermekek fertőződtek meg.” Karanténba megfertőződött gyerekek csoporttársai és a velük kapcsolatba került felnőttek kerültek karanténba.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink