Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-19 05:45:00

Balmazújváros jelenlegi polgármestere szerint elődje ügye „megteremti az érinthetetlenek mítoszát Magyarországon”

Már három éve elítélték pénzügyi visszaélések miatt, mégsem kezdte meg 5 éves börtönbüntetésének letöltését Balmazújváros korábbi polgármestere. A volt városvezető kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz. Bár ezt még nem bírálta el Áder János, de az igazságügyminisztérium engedélyezte, hogy a döntésig a nőnek ne kelljen börtönbe vonulnia. Az ATV Híradó riportja.

A debreciner.hu, az Együtt Debrecenért Egyesület által működtetett internetes portál vette észre, hogy pénteken már három év telt el úgy, hogy Veres Margit, Balmazújváros korábbi kormánypárti polgármestere nem kezdte meg ötéves letöltendő büntetését. 2018. április 16-án született meg a jogerős ítélet a korrupciós bűncselekmények elkövetése miatt.

A portál újságírója, Polgár Tóth Tamás híradónknak azt mondta, Veres Margit azért nincs még börtönben, mert az igazságügyi minisztérium engedélyezte számára, hogy szabad lábon várjon Áder János kegyelmi kérvényére. A portál kereste az igazságügyi minisztériumot az ügyben, de sajnos nem válaszoltak a kérdéseikre, a köztársasági hivatal pedig nem adhat tájékoztatást kegyelmi ügyekben.

Balmazújváros jelenlegi ellenzéki polgármesterét 2018-ban választották meg azután, hogy elődjének a jogerős ítélet miatt távoznia kellett posztjáról. A városvezető szerint az ilyen időhúzásnak nem jó az üzenete.

Annyira kettős mércének tartom ezt, hogy megteremti az érinthetetlenek mítoszát Magyarországon – vélekedett híradónknak nyilatkozva Hegedűs Péter, aki szerint az látszik, hogy itthon vannak bizonyos védettséget élvező személyek, akik semmivel sem tudják megindokolni, miért is vannak szabadlábon.

Híradónk kereste a korábbi városvezetőt is, de nem sikerült elérni őket. Ő egyébként korábban újságírók előtt közölte, hogy bizonyítani tudja ártatlanságát, de a bizonyítékokról konkrétumot nem árult el. A hatályos jogszabályok egyébként nem szabnak határidőt a kegyelmi kérelmek elbírálásával kapcsolatban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink