Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-16 20:53:00

Cseh Laci Tokióról: „Amíg nincs halasztás, gőzerővel edzünk”

Tosihiro Nikai japán politikus azt nyilatkozta, hogy ha a vírushelyzet úgy kívánja, le kell mondaniuk az olimpia megtartásáról. John Coates, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság koordinációs igazgatója szerint azonban ez nincs napirenden.

Ahogy mi is megírtuk, Japán kormánypárti főtitkárnak támadtak kétségei a játékokkal kapcsolatban.

A négyszeres ötkarikás ezüstérmes, kétszeres világbajnok Cseh László a Blikknek elmondta, hogy amíg nincs hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban, addig ő készül a részvételre.

„Nem érdemes félni, nem is akarok a híresztelésekkel foglalkozni. Igyekszem kizárólag az úszásra koncentrálni. Az a célom, hogy sikerüljön minél jobb formába kerülnöm” – tette hozzá.

Bíró Attila a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is csak a felkészülésre koncentrál.

„A játékosoknak elmondtam, lehetőleg ne olvassák az olimpia megrendezésével, elmaradásával kapcsolatos híreket, csak zavart okozhat a fejükben. Nem foglalkozunk a politikusok nyilatkozataival. Arra koncentrálunk, hogy minél jobb formába kerüljünk az olimpiára, amelyen a célunk az éremszerzés”

 – mondta a szakember.

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetői biztosak benne, nem marad el a tokiói esemény. Vékássy Bálint főtitkár szerint rendszeresen kommunikálnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, valamint a tokiói játékok szervezőbizottságával.

„A japán kormány és a szervezők mindent megtesznek a játékokon részt vevők és az emberek egészségének megóvása és biztosítása érdekében. A magyar sportolók továbbra is becsülettel készülnek a játékokra, a NOB álláspontját követve a MOB is erre buzdítja őket”– jelentette ki Vékássy.

Külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyári tokiói olimpiát

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink