Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-13 06:54:00

Vágó István: Nem oltásellenesek, hanem kínai-vakcinaellenesek vagyunk

Nem oltások ellen, hanem megbízható oltások mellett kampányolunk - ezt mondta Vágó István az ATV Csatt című műsorában. A DK elnökségi tagja - akit a kormánypártok oltásellenesnek neveztek és ezzel támadtak - hozzátette: nem oltásellenesek vagyunk, a "keleti vakcina ellenes" kifejezés már inkább kifejezi az álláspontjukat.

Vágó szerint az előző napok eseményei, a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek, már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben a kínai oltóanyaggal. Példaként említette, hogy Müller Cecília kedden nyilatkozott a kínai oltás adagolásával kapcsolatban, vagyis a hivatalos szervek is foglalkoznak az üggyel - mondta. Vágó szerint nem igaz a műsor másik vendégének, Bencsik Gábornak a véleménye, hogy felépítettek egy kampányt a keleti vakcina ellen. Ez ugyanis szerinte nem politikáról, hanem az emberek biztonságáról szól.

A DK elnökségi tagja szerint bár egy kormányrendelet megkönnyítette az engedélyeztetést, ez nem ad bizalmat a kínai oltásnak. Vágó felidézte: gyógyszerész vegyészmérnökként pályája elején az engedélyeztetésekkel foglalkozott egy külkereskedelmi cégnél. Ezért mikor meghallgatta, hogy kínai és orosz vakcinákat fogunk behozni és azzal oltani, "égnek állt a hajam" - mondta, "mert akkor még nem volt engedély". "A kínai karácsonyfaégőt bevonják a piacfelügyelők, ha nincs uniós engedélye, az oltásnak meg adunk engedélyt - mondott egy példát Vágó István. "Még jó, hogy felszólaltunk az ellen, mikor ugyanezt csinálták velünk, hogy mit oltanak belénk?" - folytatta a hasonlatát a DK elnökségi tagja. "Biztos vagyok benne, hogy a kórházban tudják, ha valaki meghal, kapott-e vakcinát, vagy nem. Mi miért nem tudhatjuk ezt meg? Kiderülhetne, hogy mennyire véd, mondjuk a kínai vakcina" - tette hozzá Vágó.

Nem változtatnak a kínai vakcina oltási protokollján

 atv.hu​

Ajánlom

További belföldi híreink