Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-13 13:43:00

,,Köszönjük a reklámot, a Diákváros megépül” - válaszolta Karácsony ultimátumára a Miniszterelnökség

Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával. A Diákváros fontos kormányzati terv, fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett - reagált az atv.hu-nak a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség, miután a főpolgármester kilátásba helyezte: lemondja az atlétikai vb-t, ha nem lesz Diákváros.

,,Köszönjük a reklámot, a Diákváros megépül” - válaszolta Karácsony ultimátumára a Miniszterelnökség

“Karácsony Gergely napok óta szórakoztató vitát folytat saját magával, miközben saját Facebook-oldalán a kormány Diákvárosra vonatkozó terveit reklámozza. A reklámot köszönjük. A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett, ezért nem értjük, hogy Főpolgármester úr miért kíván terméketlen vitát folytatni a kormánnyal” - ezt válaszolta a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség az atv.hu kérdéseire.

A tárcát azt követően kerestük meg a kérdéseinkkel, miután az RTL Híradónak Karácsony Gergely azt nyilatkozta: ha nincs Diákváros, akkor élesen felvetődik a kérdés, van-e atlétikai világbajnokság. Mint mondta, sa főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a 2023-ban tervezett versenyt: “ír egy e-mailt az atlétikai Világszövetségnek, hogy nem kíván Budapest atlétikai világbajnokságot rendezni”.

Karácsony a múlt héten levelet is írt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszternek és a leveléből kiderül, megdöbbenve értesült arról, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszának építésével kapcsolatban február 24-én a Kormány arról döntött, hogy a beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg.

Gulyás Gergely ezt mondta múlt héten a Diákvárosról

A miniszter múlt csütörtökön a Kormányinfón egy újságírói kérdésre, ami a Diákvárosra vonatkozott - amiről már tárgyal a főváros és a kormány - azt mondta: kötöttek egy megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel a megválasztását követően. Ennek része a Diákváros is. “Látom azt a főváros kommunikációjában, hogy egy egyetem, a világ élvonalába tartozó Fudan Egyetem budapesti kampuszának a megnyitását a Diákvárossal szemben próbálják meg értelmezni”.

Mint a kancelláriaminiszter mondta, ő úgy gondolja, hogy ezt nem lehet egymással szemben értelmezni, mert az egyetem éppenhogy értelmet ad a Diákvárosnak is. Hiszen a kollégiumi igények, mint mindenhol a világon, jelentősek - tette hozzá a kancelláriaminiszter. Gulyás Gergely szerint a döntés, hogy a világ egyik elitegyeteme, a Fudan itt Magyarországon jelenjen meg és folytasson oktatást, “az nem hogy nem áll szemben a Diákvárossal, hanem értelmet ad neki”.

Ajánlom

További belföldi híreink