Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-12 06:32:00

A diákoknak kevés, amit kormány lépett – egy diákmozgalom az általános iskolákat is zárva tartaná

Félsikerként értékeli Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom képviselője azt, hogy a kormány elhalasztotta a középiskolások jelenléti oktatásának a kezdetét, illetve, hogy elmarad a szóbeli érettségi vizsga, mert az általános iskolai tanárok és diákok járványfertőzöttsége szerintük továbbra is túlságosan magas kockázatot hordoz magában.

“Nem megyünk suliba április 19-től!” – ez volt a fő üzenete a múlt hét közepén az Adom Diákmozgalomnak. A mozgalom a jelenléti oktatás ellen a diákok, szülők, tanárok összefogását kérte. Az indokuk az volt, hogy a jelenlegi bizonytalan járványhelyzetben egyikük sem szeretné, hogy egy elhamarkodott iskolanyitás után többé ne láthassa viszont nagyszülőjét, osztályfőnökét, vagy egy krónikus betegségben szenvedő osztálytársát. A kezdeményezésükhöz több tízezren csatlakoztak.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy nem lesznek szóbeli érettségik, a középiskolákban pedig nem április 19-én, hanem május 10-én indul a jelenléti oktatás. Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom szóvivője a Spirit FM Viccen kívül című műsorában elmondta, hogy ezért a döntéséért nagyon hálásak, úgy vélik, hogy az egyik legfontosabb követelésük megvalósult, a szóbelik elmaradása nagyon pozitív fejlemény, de összességében félsikernek tekintik a miniszterelnöki intézkedést. Azt ugyanis továbbra is szeretnék elérni, hogy április 19-től ne nyissanak ki az általános iskolák, mert szerintük a járványhelyzet miatt továbbra sem biztonságos a jelenléti oktatás.

„Itt nem állhatunk meg, örülünk, amit elértünk, de a középiskolásoknak és a szülőknek ki kell állniuk az általános iskolások mellett. A politikusok a közhangulatra figyelnek, ezért volt fontos, hogy sokan kiálltak a múlt heti petíciójuk mellett” – fogalmazott Schermann Fruzsina, aki elmondta, hogy az ADOM független mozgalom nem akar párttá alakulni, és nem vette fel a kapcsolatot politikusokkal sem. Abban bíznak, hogy a közhangulat, az, ami megváltoztatja a politikát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink