Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 18:18:00

Vizsgálatot rendelt el az SZTE a tanár ügyében, aki a hallgatók szerint rasszista és szexista kijelentéseket tett

Közleményükben kijelentik: a Gulyás Lászlónak tulajdonított kijelentések ellentétesek az egyetem értékrendjével.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Szegedi Tudományegyetem Pedagógusképző Karán oktató Gulyás László – diákjai szerint – rasszista, szexista kijelentéseket tett. A panaszlevél szerint a történész olyan kijelentéseket tett, minthogy: „Tehát én utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp, ne kelljen már néznem...” vagy, hogy „A nőnek a nevére nem is emlékszem... Kamala Harris, én csak fekete r*bancnak szólítom.”

A Szegedi Tudományegyetem most közleményt adott ki - írta meg a 444 -, melyben kijelentik: a Gulyás Lászlónak tulajdonított kijelentések ellentétesek az egyetem értékrendjével. Valamint közlik: az ügyben a rektor vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat lezárultáig az egyetem bővebb tájékoztatással nem tud szolgálni.

Gulyás szerint egyébként „az egyetemi autonómia leszögezi, hogy az oktatónak a tanítás során alapvető joga a saját értékrendjének megfelelően tanítani. Nemzeti, polgári, konzervatív értékrendet valló oktatóként visszautasítom, hogy bármely hallgató megkérdőjelezze értékrendemet.”

Rasszizmussal és szexizmussal vádolják a Szegedi Egyetemen tanító történészt

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink