Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 18:48:00

Videó: lángoló olajkút módjára égett a szentendrei Spar

Teljesen leégett egy élelmiszerüzlet Szentendrén. Amikor a tűzjelző megszólalt, a dolgozók körbejárták az épületet, ám mivel nem látták, hogy füst vagy tűz lenne, lemondták a riasztást. Nem sokkal később a beérkező HÉV utasai vették észre, hogy már lángol az épület. Több száz millió forint a kár értéke. Az ATV Híradó riportja.

Száz milliós kár keletkezett a szentendrei áruháztűzben

Akár egy lángoló olajkút, úgy égett az egyik Spar Szentendrén. Megsemmisült a tetőszerkezet, és a falak is. Gyakorlatilag teljesen leéget. A tűz a közel 1600 négyzetméteres épület raktárából indult ki, ahol többnyire napi fogyasztási cikkeket tároltak.

A megyei és a fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Darázs Ágnes, a Pest Megyei Katasztrófavédelem szóvivője híradónknak azt mondta: az oltásban mintegy 24 egység 71 tűzoltója vett részt. 46 hivatásos tűzoltó 16 járművel, 25 önkéntes tűzoltó pedig 8 járművel.

A lángokat még idejében sikerült megfékezni, ugyanis a tűz veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat is. Azt, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre nem lehet tudni. Maczelka Márk szerint ezt majd a tűzoltósági vizsgálat fogja tudni megválaszolni.
A Spar Magyarország szóvivője híradónknak azt is elárulta: két kollégát enyhe füstmérgezés miatt kórházba szállítottak, de már őket is kiengedték.

A polgármester is kiment a helyszínre, azt mondta, Szentendre is segít, amiben tud. A rendőrség és a városrendezés, valamit a Spar biztonsági szolgálata közösen biztosítja a helyszínt – tájékoztatta híradónkat Fülöp Zsolt.

A Spar egyébként mind a 38 dolgozójának továbbra is biztosít munkát a másik két szentendrei üzletében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink