Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 10:42:00

Novák Katalin szerint Nyugat-Európában néhol minden harmadik újszülött bevándorló anyától származik

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt írta, a magyar termékenységi adatok immár második éve jobbak az Európai Unió átlagánál, Magyarország mára sereghajtóból az EU középmezőnyébe került.

A magyar termékenységi adatok a kormány családbarát intézkedéseivel összhangban 2011 óta javulnak, az uniós átlag viszont évek óta romlik írta Novák Facebook-oldalán az Eurostat legújabb elemzései alapján.

A bejegyzés szerint ahol a termékenység Nyugat-Európában magas, ezt jelentős részben nem a honos népesség szaporodási rátája, hanem a más országból származó anyáktól született gyermekek magas száma okozza.

A bejegyzéshez csatolt egy képet is, ami szerint például

Cipruson, Ausztriában, Belgiumban, Svédországban, Máltán és Németországban minden harmadik, Spanyolországban, Írországban, Franciaországban és Olaszországban minden negyedik, Hollandiában, Görögországban, Dániában és Portugáliában pedig minden ötödik gyermek külföldi anyától születik.

Magyarországon eközben csak öt százalék a más nemzetiségű anyáktól származó születések száma – hangsúlyozta Novák Katalin, aki szerint ezek az eredmények visszaigazolják a családbarát kormányzati intézkedéseket.

MASZSZ Nőtagozat: Novák Katalin kérjen bocsánatot!

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink