Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 14:04:00

Milák Kristóf Tokióról: „Mondhatni, hogy a 200 pillangó zsebben van”

Milák elkapta a koronavírust, így csak januárban tudta folytatni az edzéseket. Ennek ellenére az országos bajnokságon hat aranyérmet szerzett, 100 pillangón országos csúcsot, míg 200 pillangón világcsúcshoz közeli időt úszott.

A 21 éves világ- és Európa-bajnok úszó A DIGI Sport híradójának elárulta, hogy a kétszáz méteres pillangóúszás számában biztos aranyéremre számít.

Milák edzője, Selmeci Attila elmondta, szerinte minek tudható be az úszó ob-n látott kiváló formája: „Úgy érzem, hogy a munkának most ért be a gyümölcse. Nem volt beteg, nem hiányzott, és az edzőtáborok nagyon jól sikerültek. Nagyon köszönöm Kristófnak és a stáb minden tagjának, akik segítettek ebben, és bízom abban, hogy a folytatás is jó lesz.”

A sportoló legközelebb a májusi, budapesti Európa-bajnokságon áll rajthoz, ahol a tervek szerint nyolc egyéni és két váltószámban méretteti meg magát. Ez még neki is egy kicsit soknak tűnik: „Vagy nagyon buta voltam, vagy nagyon bátor, hogy bevállaltam ennyi számot, de nem vagyok az a nagyon félős ember. Kíváncsi vagyok, hogy amit eddig gyakoroltam itthon egy ob-n, azt most európai szinten mennyire tudom teljesíteni, mennyire fogom kibírni.”

Külföldi nézők nélkül rendezik meg a nyári tokiói olimpiát

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink