Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 14:40:00

Levelet írt a DK az MLSZ-nek az Eb-meccsek ügyében

A Demokratikus Koalíció levélben kérdezi meg a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy a szervezet pontosan hány néző beengedését vállalja a nyári Európa-bajnokság magyarországi meccseire.

A DK elnökségi tagja csütörtöki, online sajtótájékoztatóján kísérteties egybeesésnek nevezte, hogy a kormány szerdán jelentette be a "nyitásnak nevezett" járványügyi szabályokat, miközben ugyanaznap járt le az a határidő, amit az európai szövetség (UEFA) adott a rendező országoknak. Az UEFA ugyanis kikötötte, hogy csak olyan városokban lehet majd meccseket rendezni, amelyek vállalják, hogy nézőket engednek be a stadionokba - tette hozzá Ráczné Földi Judit.

A DK magyarázatot vár a kormánytól az ügyben, hogy Orbán Viktor kormányfő "hobbija" miatt jelentették-e be szerdán a nyitást - mondta a politikus.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére kijelentette: majd, ha részt lehet venni a futballmérkőzéseken, akkor védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni. "Ez, bár messze van még, igaz a júniusi Európa-bajnokság futballmérkőzéseire is” - mondta.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a reményeik szerint Magyarország addigra olyan kedvező helyzetben lesz, hogy ha mindenki, aki oltást kért - még akkor is, ha minden 18 év fölötti kér, ami 8 millió oltást jelent - mindenkit be tudunk oltani. Sőt, ha a 16 év fölöttieket is lehet adott esetben oltani, akkor is mindenki sorra kerül- mondta, hozzátéve: "mi azt reméljük, hogy júniusra a járvány, a vírus mögöttünk lesz”.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, csak az a város rendezhet eb-meccset idén nyáron, ahol biztosítani tudják a nézők fogadását. Itthon viszont biztosan lesznek majd mérkőzések, az MLSZ ugyanis megerősítette, hogy a Puskás Aréna kész lesz majd fogadni a szurkolókat. 

Korai volt a kormányzati nyitás?

 

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink