Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 11:52:00

Ki lehet ott a Puskásban a júniusi Eb-meccseken? - ezt mondta a miniszter

Csak védettségi igazolvánnyal lehet majd futballmérkőzésre menni - mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón az ATV kérdésére, de a miniszter szerint júniusban már mögöttünk lehet a járvány.

Milyen választ adott a kormány az UEFA-nak, meg tudja-e rendezni a kormány a júniusi EB-t nézők előtt ? - kérdeztük a mai online Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az ATV kérdésére kijelentette: majd, ha részt lehet venni a futballmérkőzéseken, akkor védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni. "Ez, bár messze van még, igaz a júniusi Európa-bajnokság futballmérkőzéseire is” - mondta.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a reményeik szerint Magyarország addigra olyan kedvező helyzetben lesz, hogy ha mindenki, aki oltást kért - még akkor is, ha minden 18 év fölötti kér, ami 8 millió oltást jelent - mindenkit be tudunk oltani. Sőt, ha a 16 év fölöttieket is lehet adott esetben oltani, akkor is mindenki sorra kerül- mondta, hozzátéve: "mi azt reméljük, hogy júniusra a járvány, a vírus mögöttünk lesz”.

Azt a Telex kérdésére a miniszter “viccnek” nevezte, hogy összefüggés lenne a nyitási menetrend és a júniusi futball EB-megrendezése között a Puskás Arénában.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) április 7-éig várta az idénre halasztott futball-Európa-bajnokságot rendező tizenkét város jelzését, hogy mennyi nézőt tudnak beengedni a mérkőzésekre. A szervezet szlovén elnöke, Alexander Ceferin márciusban azt mondta, elképzelhetetlen, hogy zárt kapusak legyenek a meccsek, és elveszik a rendezési jogot azoktól a rendező városokat, amelyek nem engednek be nézőket a találkozókra - írta a Telex.

A miniszter bármelyik EB-meccset szívesen megnézi

Ha addigra eljutunk oda, hogy védettség lesz, és lehet meccsre menni, akkor bármelyik EB-meccset szívesen megnézi a Puskás Arénában. A franciákkal és a portugálokkal is Budapesten játszunk, “és egyik sem gyenge ellenfél” - mondta Gulyás Gergely egy kérdésre válaszolva. Azt is megjegyezte, hogy a németekkel Münchenben játszunk.

Ajánlom

További belföldi híreink