Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 12:17:00

Karácsony levelet írt Gulyásnak: „Ellenezzük a kínai kampuszt!”

Karácsony Gergely Facebook-oldalán tette közzé azt a levelet, amelyet ma Gulyás Gergelnyek küldött.

A főpolgármester azt írja, hogy Budapest ragaszkodik a Diákvároshoz, és semmilyen módon nem támogatja, hogy "megint a kiváltságos kevesek érdekeit szolgálja ki a kormány a többség kárára".

A miniszternek írt levélben az áll, hogy a főpolgármester megdöbbenve értesült arról, hogy a kínai Fudan Hungary Egyetem kampuszának építésével kapcsolatban február 24-én a Kormány arról döntött, hogy a beruházás a Budapest Diákváros – Déli Városkapu Fejlesztési Program helyszínén valósul meg.

Szerinte a Fővárosi Közgyűlés már megszavazta a projekt elindítását, és ezt a kormány delegációja, épp Gulyás vezetésével, később meg is erősítette.

Karácsony úgy fogalmazott, emiatt „a Kormány döntése ellentétes a Fővárosi Közgyűlés határozatával, ellentétes a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának döntésével, és ellentétes a miniszterelnök adott szavával is.”

A posztban az áll, hogy Karácsonyék semmilyen formában nem támogatják, határozottan ellenzik, hogy a magyar diákok számára elérhető és olcsó lakhatást jelentő Diákváros helyett a kínai állam érdekeit szolgáló elit kampusz épüljön Ferencvárosban.

A politikus szerint ez a beruházás hatalmas összegű adósságot róna a magyar adófizetőkre, miközben annak gazdasági hasznát elsősorban a kínai állam élvezné, hiszen a hírek szerint kínai hitelből, kínai munkaerő igénybevételében, kínai vállalatok közreműködésével valósulna meg – írja bejegyzésében. 

Azt is hozzátette, hogy az ő meglátásában így egy olyan egyetem költözne Magyarországra, amelynek alapelvei között a gondolatszabadság helyett a Kínai Kommunista Párt központi irányítása szerepel.

Levelét így zárja Karácsony: „őszintén remélem, hogy a magyar diákok ezreinek megfizethető lakhatása és a Déli Városkapu projekt keretében tervezett zöld beruházások, megállapodásunknak megfelelően a Kormány számára fontosabbak, mint a kínai politikai, gazdasági és titkosszolgálati befolyásszerzéshez történő szolgalelkű asszisztálás és a kiváltságos kevesek érdekeinek ismételt kiszolgálása a többség jövőjével szemben.”

Ismét kénytelen vagyok – ahogy a köztévén mondanák – „kérdésekkel provokálni”. Azonnali, haladéktalan tájékoztatást...

Publicado por Karácsony Gergely en Jueves, 8 de abril de 2021

"A Fudan nem szemben áll, hanem értelmet ad a Diákvárosnak"


Gulyás Gergely előtte a Kormányinfón egy újságírói kérdésre, ami a Diákvárosra vonatkozott - amiről már tárgyal a főváros és a kormány - azt mondta: kötöttek egy megállapodást Karácsony Gergely főpolgármesterrel a megválasztását követően. Ennek része a Diákváros is. “Látom azt a főváros kommunikációjában, hogy egy egyetem, a világ élvonalába tartozó Fudan Egyetem budapesti kampuszának a megnyitását a Diákvárossal szemben próbálják meg értelmezni”.

Mint mondta, ő úgy gondolja, hogy ezt nem lehet egymással szemben értelmezni, mert az egyetem éppenhogy értelmet ad a Diákvárosnak is. Hiszen a kollégiumi igények, mint mindenhol a világon, jelentősek - tette hozzá a kancelláriaminiszter.

Gulyás Gergely szerint a döntés, hogy a világ egyik elitegyeteme, a Fudan itt Magyarországon jelenjen meg és folytasson oktatást, “az nem hogy nem áll szemben a Diákvárossal, hanem értelmet ad neki”.

Óriási hitelből épül kínai egyetem Budapesten

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink