Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 11:31:00

Felháborító, kérdés, hogy Németország jogállam-e még - Gulyás ezt mondta Petry menesztéséről

A véleménynyilvánítási szabadság közös európai érték. ,,A XX. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, nem szeretnénk, hogyha a XXI. században is lenne” - jelentette ki Gulyás Gergely az ATV kérdésére a mai Kormányinfón Petry Zsolt kapusedző menesztéséről a német Herthától.

Felháborítónak tartom, elsősorban Németországnak kell arra a kérdésre választ adni, hogy még egy jogállamról beszélünk-e vagy sem - ezt válaszolta Gulyás Gergely a Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatón a Kormányinfón az ATV kérdésére.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a véleménynyilvánítási szabadságközös európai érték. "A XX. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, nem szeretnénk, hogyha a XXI. században is lenne" - jelentette ki Gulyás Gergely.

Minden egyes szavával egyetért, amit Petry Zsolt mondott, de a szerinte az a legfontosabb, hogy a véleménynyilvánítás nem szankcionálható egy jogállamban. "Egy szélsőségesnek nem tekinthető gyűlöletre fel nem hívó véleményeket nem szoktak egy jogállamban büntetni" - mondta a miniszter. Az ügy súlyos. Ha nem egy vicc lenne a 7-es cikkelyes eljárás, hiszen viccet csináltak belőle az elmúlt években, akkor ez egy olyan ügy, ami joggal veti föl, hogy alapvető értékek kerültek veszélybe Németországban. Jogállamban szokatlan módon a német alkotmánybíróság véleményét figyelmen kívül hagyva a német parlament az azonos neműek házasságát is elfogadta, de amit Petry Zsolt mondott, az a német alkotmánybíróság véleménye a férfi és nő házasságáról. A migrációról elmondott álláspontja pedig abszolút európai, visszafogott, kulturált, az európai identitást tiszteletben tartó álláspont - mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón az ATV kérdésére.

Arról, hogy a Hertha BSC azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól Petry Zsoltot itt írtunk. A csapat ugyanis aláírta a Sokszínűség Chartáját, fontos számukra a tolerancia, és ezeket az értékeket „nem találták meg Petry nyilatkozatában”, amit a Magyar Nemzetnek adott. Ráadásul az interjút nem is látták a megjelenés előtt, a kapusedző nem egyeztetett velük.

Petry Zsolt az interjúban kifejtette, hogy a szivárványcsaládok mellett kiálló Gulácsi Péter jobban tenné, ha a focival foglalkozna, és elmondta a véleményét a bevándorláspolitikáról, hogy az az erkölcsi leépülés megnyilvánulása, és Európa morálisan mélyre süllyedt. Később közleményében az edző úgy fogalmazott, tiszteletben tartja Gulácsi véleményét, és nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.

Arról, hogy Novák Katalin, Szijjártó Péter miniszterek, valamint Kocsis Máté Fidesz frakcióvezető is felháborodásának adott hangot a Petry-ügy miatt, ittitt és itt számoltunk be.

A Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztjára Király Gábort szerette volna, ő azonban visszautasította a felkérést.

Ajánlom

További belföldi híreink