Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-08 15:45:00

“A bőség zavara”: minden jobboldali frakció soraiba hívta a fideszes honatyákat, de...

"Azt szeretnék, hogy Európában a konzervatív-kereszténydemokrata gondolatnak is legyen politikai családja. És ezt kell majd az Európai Parlamentben frakcióalapon is leképezni" - mondta Gulyás Gergely ma a Kormányinfón az ATV kérdésére.

“A bőség zavarával küzdünk”, gyakorlatilag minden jobboldali frakció meghívta a Fidesz európai parlamenti képviselőit a képviselőcsoportjába - ezt mondta Gulyás Gergely a mai Kormányinfón az ATV kérdésére, hogy meddig maradnak függetlenek a fideszesek az EP-ben.

Arról, hogy Európai Néppárt parlamenti frakciójából az alapszabálymódosítás megszavazása után léptek ki Deutsch Tamásék, részletesen írtunk március elején.

“It's time to say goodbye!” - azóta a Fidesz az Európai Néppártot, a lengyel Tusk vezette pártcsaládot is elhagyta, de a fideszes európai parlamenti képviselők még mindig a függetlenek soraiban ülnek az Európai Parlamentben.

Gulyás Gergely ma a kérdésünkre, hogy melyik EP-frakcióhoz csatlakoznak a fideszesek az EP-ben, úgy fogalmazott: bár ezt nem tekintik lényegtelennek, “még csak másodlagos” a kérdés. Miután ugyanis az Európai Néppárt egyértelművé tette - a bajor miniszterelnök ki is mondta -, hogy az EPP nem jobboldali párt, kell egy demokratikus, a jogállam alapértékeit tiszteletben tartó és elfogadó európai jobbboldal - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A magyar miniszterelnök ebben kíván közreműködni, ezért volt olyan fontos múlt csütörtökön Orbán Viktor találkozója Matteo Salvinivel és Mateusz Morawieckivel - tette hozzá.

Azt szeretnénk, ha Európában a konzervatív-kereszténydemokrata gondolatnak is lenne politikai családja. “Egy ilyen politikai család létrejöttében, kibővítésében szeretnénk közreműködni", és “ezt kell majd az Európai Parlamentben frakcióalapon is leképezni” - mondta a kérdésünkre Gulyás Gergely.

A múlt heti Orbán-Salvini-Morawieczki csúcson a Karmelitában egy új “európai reneszánszban” állapodtak meg, és az együttműködésük során, a nemzeti szabadságért, a nemzeti szuverenitásért , a családért és a kereszténységért, és az emberi méltóságért dolgoznak. Elutasítják ugyanakkor, nemet mondanak az "európai és brüsszeli birodalomra", a kommunizmusra, az illegális migrációra és az antiszemitizmusra is - mondta múlt csütörtökön Orbán Viktor.

Salvini: Orbán Viktor az európai jobboldal “lelke, motorja”

Mai hír, hogy Matteo Salvini a Mandinernek nyilatkozva Orbán Viktort az új európai jobboldal egyik “lelkének, motorjának” nevezte, és méltatta, amiért volt ereje elhagyni az egyre inkább balossá laposodó Európai Néppártot. Az új mozgalmat „európai reneszánsznak” hívják és az a céljuk, hogy az első számú erő legyen az európai intézményeken kívül és belül - mondta az olasz Liga vezetője.

Ajánlom

További belföldi híreink