Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-07 15:09:00

„Maguknak nem lesz kegyelem” – durván kiosztotta Gyurcsány a kormányt

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint, ha az ellenzéknek sikerül keresztülvinnie a kormányváltást, felelni is fognak.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnökének parlamenti napirend előtti felszólalásában arról beszélt: a magyar kormány a járvány idején nem megvédte a magyarokat, hanem éppen, hogy hozzájárult százak halálához. „Foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt, vagy talán még annál is többnek” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke elismerte: az oltással valóban jól áll az ország, ám szerinte nem ez a kérdés, hanem az, hogy korábban mit tett a kormány. Merték-e vállalni annak a kockázatát, hogy megvédjék a magyarokat, ha kell korlátozással, vagy féltek ennek politikai kockázatától, melynek nyomán százak mentek el? – tette fel a kérdést Gyurcsány Ferenc, aki szerint a kormány ölte meg azt a több száz embert.

A pártelnök beszédében ígéretet tett, hogy 2022-ben, ha az ellenzéknek sikerül keresztülvinnie a kormányváltást, elszámoltatják a jelenlegi vezetést. „Ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit önök tesznek, embereket elvisznek és becsuknak. (…) Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká, (…) mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg. (…) Maguknak nem lesz kegyelem” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, aki szerint egyébként minden működik, amikor a kormány nem avatkozik közbe, de semmi sem működik, amikor megpróbálnak valamit csinálni, mert alkalmatlanok a kormányzásra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink