Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-07 19:34:00

Király Gábor nem fogadta el a Hertha BSC felkérését

Sajtóinformáció szerint Király Gábor is esélyes arra, hogy a kedden menesztett Petry Zsolt utódja legyen a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztján, a Bundesliga mostani idényéből hátralévő hét mérkőzésre. Király Gábor azonban visszautasította a felkérést.

A Bild értesülését a berlini klub akkor nem kommentálta. Később Király a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette, hogy megkeresték a német fővárosból, ő azonban nem vállalta a feladatot.

"Megtisztelő, hogy újra felvetődött a nevem a klubnál, de jelen helyzetben sajnos nem mondhattam igent a felkérésre. Napi szinten rengeteg a teendőm a Király Sportegyesülettel és a sportlétesítménnyel, most nem tudtam volna ezt magam mögött hagyni"

- fogalmazott a lapnak a kapus.

A 45 éves Király Gábor - aki 108 szereplésével társbérletben válogatottsági rekorder - a mostani vezetőedző, Dárdai Pál csapattársaként 1997 és 2004 között volt a Hertha játékosa.

Az ex-kapus két éve vonult vissza, azóta szülővárosában, Szombathelyen üzemelteti sportközpontját. A német egyesület kedden menesztette Petry Zsoltot azon kijelentései miatt, amelyeket a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink