Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-07 20:38:00

Hamis érettségije van Sümeg és térsége egészségügyi feladatát ellátó Járóbeteg Központ vezetőjének

A kirendelt okmányszakértő szerint hamis Szabó Krisztina, a Sümeg és térsége egészségügyi feladatát ellátó Járóbeteg Központ vezetőjének érettségi bizonyítványa. Az intézetvezető azonnali lemondását követeli a sümegi Élhetőbb Városért Egyesület. Az ATV Híradó riportja.

Egy sümegi férfi azt nyilatkozta , a nő hamis érettségivel élt vissza, ezért mind neki, mind az őt alkalmazó fideszes városvezetőnek is távoznia kell. Kérdés persze, valóban érvénytelen-e a bizonyítvány. Az ATV Híradó kereste a BMRF-t, hogy valóban hamis-e a doktornő érettségije és valóban követett-e el okirat hamisítást, de a rendőrség nem kívánt nyilatkozni. Arra is választ szerettünk volna kapni, hogy a doktornő diplomáját is vizsgálja-e a hatóság, hogy az valódi-e. A rendőrség a következő közleményt küldte el szerkesztőségünknek: „A Pécsi Rendőrkapitányság az eljárásban okmányszakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy a bizonyítvány hamis. A rendőrség a büntetőeljárásról hatályos törvény alapján a nyomozást megszüntette mivel a közokirat hamisítás időközben elévült.”

A térség ellenzéki országgyűlési képviselője szerint Szabó Krisztinának le kell mondania. A jobbikos Rig Lajos úgy gondolja, „innentől kezdve egy dolga lehet a kistérségnek, hogy Szabó Krisztina munkajogi viszonyát szüntessék meg.”

Szalai Mária sümegi képviselő, egyben praktizáló orvos is, akit Szabó távolított el a helyi egészségügyi intézményből. Állítása szerint az egész ügy azért is felháborító, mert Szabó Krisztina nem csak a helyi polgármester alkalmazottja, hanem az élettársa is egyben. Azt mondja, „merész vállalkozásnak tartom a Szabó Krisztina részéről amit tett és erkölcsileg nagyon elítélendőnek, sőt még fokozhatnám is ezt a jelzőt de talán nem mondom ezt most.”

Az Élhető Város Egyesület képviselői levelet írtak a Soproni egyetem rektorának, amelyben az áll: „Kérik a Rektor, hogy a Pécsi Rendőrkapitányság jogerős döntése értelmében fossza meg Szabó Krisztinát a Nyugat-magyarországi Egyetemen szerzett képesítésétől, ugyanis a felvételi során a most jogerősen megállapított hamis és megsemmisítés céljából elkobzott érettségi bizonyítvánnyal nyert felvételt.”

Hamis volt a sümegi járóbeteg központ vezetőjének érettségi bizonyítványa

 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink