Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-06 21:32:00

Novák Katalin megszólalt Petry kirúgása után: Felháborít a véleményterror

A kormánypárti politikus azután írta ki a véleményét, hogy a Hertha BSC megvált Petry Zsolt edzőtől egy nyilatkozata miatt.

A vitatott, Magyar Nemzetnek adott interjút nem egyeztette a tréner a klubbal, abban Gulácsi Péter szivárványcsaládos posztjáról is volt szó, hogy Gulácsi jobban tenné, ha a focival foglalkozna, valamint a bevándorláspolitikáról, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt. Bár később fény derült a fordítás hiányosságaira és hogy az interjúból kimaradtak részletek, a csapat szerint „összességében nem felel meg az interjú a Hertha BSC értékeinek.”

Novák Katalin Facebookra írta ki a véleményét ezzel kapcsolatban: 

„Egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a magukat liberálisnak vallók üldözik az övéktől eltérő véleményt. Most olvastam, hogy a Hertha focicsapat azonnali hatállyal kirúgta Petry Zsolt kapusedzőt azért, mert egy interjúban megfogalmazta a véleményét. Érdekes módon a Hertha szerint Gulácsi szabadon kinyilváníthatja a véleményét, Petryt azonban ugyanezért kirúgták” – és hozzátette, hogy a klubja is elismerte, hogy Petry jó szakember volt, mégis megváltak tőle. Szerinte a „valódi liberálisoknak” kellene igazán tiltakozniuk. 

„Én hiszek a vélemény szabadságában, és felháborít a véleményterror, legyen az akár a bal-, akár a jobboldalon” – zárta a gondolatait a családokért felelős miniszter. 

Az ügyben a nap folyamán Hrutka János is is megszólalt, aki korábban kiállt Gulácsi szivárványcsaládos posztja mellett.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink