Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-06 19:26:00

Hrutka a Petry-ügyről: Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz

A Spíler TV-nél szakértőként dolgozó exfocistát nem sokkal azután menesztették, hogy kiállt Gulácsi Péter szivárványcsaládos véleménye mellett. A hivatalos indoklás szerint a csatorna mással képzeli el a folytatást, most viszont sokan Petry kirúgásával állítják párhuzamba az esetet.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a Hertha BSC azután rúgta ki a kapusedzőjét, Petry Zsoltot, hogy a tréner a Magyar Nemzetnek adott egy szerintük vitatott interjút. A beszélgetés tartalmát egyébként nem egyeztette a klubbal. Petry Gulácsiról és a bevándorláspolitikáról is nyilatkozott, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt. Bár később megtudták, hogy a fordítás nem volt pontos és kimaradtak részletek. Ennek ellenére a csapat szerint „összességében nem felel meg az interjú a Hertha BSC értékeinek.”

A hírre Hrutka János is reagált. 

„A klub aláírta a Sokszínűség Chartáját, elkötelezett a tolerancia mellett, ráadásul pontosan senki sem tudhatja, hogy milyen pontok szerepelnek egy stábtag vagy a sportolók szerződésében az ilyen esetekre vonatkozóan, milyen belső protokollnak kell eleget tenniük egy-egy megkereséssel, esetleges nyilatkozattal kapcsolatosan az érintetteknek.

Egzaktan azt sem tudhatjuk, hogy mit mondott Petry Zsolt a témát éppen egy másik ruhába öltöztetni próbáló újságírónak, hogy visszakérte-e ellenőrzésre a megjelentetni kívánt anyagot és valóban az és úgy jelent-e meg, ahogy azt ő szerette volna.

Szomorú, hogy minden és mindenki csak eszköz. A téma egy eszköz, hogy megosszuk az embereket, hogy azon keresztül szeleteljünk, bélyegezzünk, matricázzunk, meg-, és elítéljünk ismeretlenül. A szereplők, nyilatkozók is eszközök, szócsövek, hogy oldaltól függetlenül viszontlássa tollász és szerkesztő a saját gondolatait, nézeteit, a mások által megkövetelteket. Amiben lehet, hogy ő maga sem hisz igazán, de ez a feladat. Mi lesz a szócsővel? Jön a következő!

Mindezektől függetlenül, a tények ismerete nélkül szomorú, hogy bárki elveszítheti állását véleményéért, egy adott helyzet más aspektusból való megközelítéséért. Ha egyetértünk vele, ha nem” – írta a Facebook-oldalán. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink