Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-04-02 19:33:00

Több szakképző iskolában nehezményezik, hogy a "sor végére" kerültek

A hivatalos tájékoztatás szerint a pedagógusok soron kívüli oltására 162 ezer dolgozó kap behívót. Több szakképző iskolában azonban nehezményezték- különösen az idősebb, krónikus beteg oktatók-, hogy ők úgymond „a sor végére kerültek.” Az Innovációs és Technológiai Minisztérium híradónkkal azt közölte, hogy a szakképzési dolgozók is részesülnek a soron kívüli oltásban. Ők az ünnep után kaphatnak védőoltást. Az ATV Híradójának riportja.

Várják az oltásról értesítést egy szegedi szakképző iskola tanárai. Fülöp András már korábban regisztrált a „vakcinainfón”. Konkrét tájékoztatást azonban sem onnan, sem az intézményétől nem kapott.

"Arról volt csak szó, hogy mindenki, aki korábban regisztrált, az várhatja, hogy hamarosan majd kap sms-t, de könnyen lehet, hogy ez nem ezen a héten lesz, esetleg még a jövő héten sem"- mondta az oktató.

Fülöp András még hozzátette: felesége, aki nem tanár, nem krónikus beteg és még fiatalabb is, már a jövő kedden megkapja a védőoltást.

Egy kapuvári, többszörösen krónikus beteg tanár nézőnknek azonban elfogyott a türelme, felhívta az iskolája vezetőit. Arról tájékoztatták, amiről híradónkat is az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Nevezetesen, hogy kapnak védőoltást, de csak az ünnep után. „Húsvét előtt a már korábban regisztráltak közül a köznevelésben tanítókat” hívták be. A tárca hozzátette: erre közvetlen „Kréta” üzenetben hívta fel a több mint 30 ezer érintett figyelmét.

Egyébként már a miniszterelnök is említette március végén, hogy a szakképző iskolák hátrébb sorolódnak.

"A 102 ezres regisztrált adatban nem szerepelnek a szakképzési intézetekbendolgozók, mert ott még adategyeztetéseket kell végezni"- mondta Orbán Viktor.

A szakképzési szakszervezet elnöke nem tartja valószínűnek, hogy szándékosság volt a szervezésben.

"Nem hiszem, hogy másodrendű állampolgárként kezelnek bennünket, hanem valamilyen oknál fogva ezt a csoportosítást megtették, nem tudom rá a választ. A jó megoldás az, hogyha a jövő hétvégén arról tudunk beszámolni, hogy mindenki megkapta az oltást"- nyilatkozta híradónknak Tóth József, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet elnöke.

Várhatóan Pfizer vakcinát kapnak majd a még várakozó pedagógusok is.

Húsvét után értesítik a védőoltásról a szakiskolák oktatóit

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink