Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-27 18:13:00

Nekiment a PDSZ-nek a kancelláriaminiszter: a szakszervezet kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza

Gulyás Gergely Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést "A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéről, avagy miért káros, ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli magát" címmel.

Mint írja, február végén a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete levélben kérte a miniszterelnököt az iskolák bezárására és a digitális munkavégzés elrendelésére valamennyi köznevelési intézményben és a szakképzés területén. A kormány egy héten belül ennek megfelelő döntést hozott.

A PDSZ akkori levelében rögzített álláspontja szerint: “ha a zárást követően sor kerül az ágazatban dolgozók beoltására; és szigorú járványügyi protokollokkal felvértezve újra megnyitjuk az intézményeket, akkor nem csak az általános, de a középiskolások is visszatérhetnének a padsorokba” - idézi fel a miniszter.

A Kormány szerdai ülésén döntött a tanárok soron kívüli oltásától. Az már regisztrált tanárok április 1. és 3. között, a később regisztrálók április 8. és 10. között részesülhetnek az oltásban. Ezt követően április 19.-én nyitnak az iskolák.

"Joggal gondolhatnánk, hogy a PDSZ elégedett. Ha a kormányt nem is, legalább saját magukat megdicsérik: követeléseik teljesültek. Sokan vannak, akik a tanárokhoz hasonlóan munkájukból adódóan naponta sok emberrel találkoznak és nem jutnak soron kívül oltáshoz. A jövő nemzedékek oktatása és nevelése kétségkívül az egyik legfelelősségteljesebb feladat. Ezért volt indokolt a PDSZ kérése és a kormány döntése" - fogalmaz.

Gulyás szerint ugyanakkor a szakszervezet kérésének teljesítése után is a kormányt szidalmazza és a tanárokat próbálja - "egyébként sikertelenül" - az iskolák több mint három hét múlva esedékes nyitása ellen hangolni.

"Ez ékes bizonyítéka annak, hogy a PDSZ-nek mind az iskolai oktatás, mind az általuk képviselt tanárok másodlagosak. Az elsődleges a kormánnyal való konfliktuskeresés. A járvány legnehezebb időszakában is. Ez egyszerre felelőtlen és sajnálatos" - írja.

A PDSZ országos választmányi tagja korábban az ATV Híradójának azt mondta: nem alakul ki védettség annyi idő alatt, mint amennyit a miniszterelnök említett, ezért tiltakoznak az iskolák megfelelő védelem nélküli újranyitása ellen.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéről, avagy miért káros, ha egy érdekképviselet ellenzéki pártnak képzeli...

Közzétette: Gulyás Gergely – 2021. március 27., szombat

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink