Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-26 19:15:00

Minden eladó beteg, a polgármester szolgálja ki a vevőket egy Baranya megyei kisboltban

Kénytelen volt beállni a pult mögé a drávaszerdahelyi polgármester az önkormányzata által működtetett boltban, miután az ott dolgozó munkatársak megfertőződtek. A Baranya megyei faluban most csak korlátozottan üzemel az üzlet. A polgármester reggel hattól 10 óráig kiszolgál, utána pedig megy a hivatalát ellátni. Az ATV Híradó riportja.

Szokatlan helyzet állt elő a Baranya megyei Drávaszerdahelyen: a helyi kisboltban a falu polgármestere szolgálja ki a vásárlókat. Az üzletet egyébként az önkormányzat működteti, így most tulajdonképpen a tulajdonos állt a pult mögé.

"Minket is elért a koronavírus, és így a boltban lévő kollégák is pozitívak lettek sajnos, és hogy a bolt nyugodtan tovább tudjon működni, így jobb híján nekem kellett vállalni ezt a szerepet" - mondta el Alpár György.

A kisbolt délelőtt és délután szokott kinyitni, de most változtatni kellett a nyitva tartáson. A polgármester reggel hattól tíz óráig szolgálja ki a vevőket, hogy a faluban mindenki meg tudja vásárolni a friss péksüteményeket is.

"Nagyon örülünk ennek. Ez egy nagyon jó ötlet volt a polgármester úr részéről, hogy így a covidos betegek helyett beállt és kisegítette őket" - vélekedett Takács József.

A polgármester a reggeli műszak után hivatalába megy napi teendőit végezni. Mint mondta, bízik benne, hogy a bolti dolgozók a karantén lejárta után rövidesen visszaállhatnak a pult mögé.

Minden eladó lebetegedett, a polgármester állt a pult mögé

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink