Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-19 15:15:00

Berki Krisztián: nem tudok beismerni olyat, amit nem tettem

Az egykori valóságshow-szereplő az ATV Híradójának azt mondta: a busz sofőrje volt a hibás a 2018-as esetnél, mert nem vészfékezett. Berki reagált arra is, hogy korábban a főpolgármester "dupla nullás senkinek" nevezte, miután Berki azt állította: azért akarják őt kihozni bűnösnek, mert a Karácsony Gergely vezette főváros a csőd szélén áll, és a BKK nem tudná kifizetni a kárt, ami az autójában keletkezett.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért Berki Krisztiánra, aki 2018 márciusában Bentley-jével egy utasokkal teli busz előtt büntetőfékezett. A hirtelen fékezés miatt a buszon utazók közül többen előre estek az ülésből és a kapaszkodó rudakba ütötték magukat. Az ügyészség szerint a közlekedési szituáció azért végződött ütközéssel, mert a valóságshow-szereplő meg akarta előzni a buszt, ám ez az első alkalommal nem sikerült neki. 

Most Berki az ATV Híradónak arról beszélt: nem büntetőfékezett, hiszen a szakértői vélemény elmondja, hogy ez 5 méter/szekundumnál valósulhat meg, "ő pedig 4-el ment".

"Nem tudok beismerni olyat, amit nem tettem. És mivel 3 éve levizsgálták ezt az ügyet, soha senki nem kért, hogy bármit is ismerjek be, hiszen egyértelműen a vizsgálat azt hozta ki, hogy nem voltam bűnös és nem voltam hibás"

- fogalmazott.

Berki szerint a busz vezetője volt a hibás, 2018 óta ugyanis 3 szakértői vélemény született, és mind a 3 szakértői véleményben egyértelmű az, hogy a buszsofőr nem vészfékezett, egyszer fékezett, vagy egyszer lassított, majd pedig az autónak ütközött fékezés nélkül.

"Szerintem ez szándékos rongálás és emberek veszélyeztetése mind a saját utasaié, mind pedig a miénk" - vélekedett Berki, aki azt is furcsállja, hogy pont most került elő az ügye. Szerinte azért akarják őt kihozni bűnösnek, mert a Karácsony Gergely vezette főváros a csőd szélén áll, és a BKK nem tudná kifizetni a 80 ezer eurós kárt, ami az autójában keletkezett.

A főpolgármester erre korábban az Egyenes beszédben úgy reagált: "ilyen dupla nullás senkikből ne csináljunk valakit azzal, hogy beszélgetünk róluk." Erre most Berki azt mondta: "a dupla nullás senki, ő is biztos látta a moziban a dupla nullás 7-es James Bondot, én valami hasonló karakter vagyok, fog még velem találkozni a főpolgármester úr szerintem sokszor és sok helyen."

Híradónk azzal kapcsolatos kérdésére, hogy elindul-e az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként, Berki Krisztián nem akart válaszolni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink